Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Víkend bude letní, po něm se navíc ještě oteplí!

11. 9. 2020 | Poslední aktualizace: 00:00 11. 9. 2020 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Teploty se budou dostávat nad 25 °C, Víkend bude letní, po něm se navíc ještě oteplí! Zdroj fotografie: 123rf

V polovině září přichází poslední vlna opravdového letního počasí. Již nadcházející víkendové počasí bude slunečné s téměř žádnou oblačností a denními teplotami dosahujícími odpoledne v nižších polohách přibližně na 25 °C, neděle bude zřejmě zhruba o stupeň teplejší než sobota. Na rozdíl od prázdninového období se však tentokrát už budou objevovat místy ranní mlhy a nízká oblačnost. Ty se sice během dopoledne rychle rozpustí, ale i tak nám ukážou, že už přišel podzim. Mlhy čekáme zejména v údolních oblastech a poblíž vodních ploch.

Jestliže víkend bude teplý a slunečný, tak první polovina příštího týdne bude následně dokonce ještě teplejší! Předpokládáme maximální teploty až kolem 27 °C, lokálně možná ještě vyšší. Nejteplejšími dny budou úterý a středa. Případné překročení hranice 30 °C není aktuálně sice předpovídáno, ale s ohledem na celkově teplý vzduch není v některých místech ani vyloučeno. Na obloze bude pokračovat slunečno nadále s lokálními ranními mlhami.

V polovině příštího týdne, tedy ve čtvrtek, se rýsuje možná mírně změna počasí. Modely naznačují přechod studené fronty, která by se projevila i přeháňkami; s ohledem na vysoké teploty nejsou dokonce ještě vyloučeny ani bouřky. Není ale ještě jisté, že následné ochlazení bude výrazné. Současně je nejpravděpodobnější, že se po přechodu fronty od pátku a na víkend znovu obnoví slunečné počasí. I když by příští víkend už nebyl vyloženě letní, zatím očekáváme, že se denní teploty udrží nad 20 °C, což je na druhou polovinu září velmi slušné.

Září tedy ještě nabídne celou řadu pěkných slunečných a teplých dnů! Pro podrobnosti se podívejte na naši dlouhodobou předpověď.



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024