Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Ještě týden horka, pak se výrazněji ochladí

12. 8. 2020 | Poslední aktualizace: 00:00 12. 8. 2020 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Konec srpna se zdá jako poměrně studený Ještě týden horka, pak se výrazněji ochladí Zdroj fotografie: 123rf.com Současné teplé počasí ještě není u konce, minimálně do pondělí 17. srpna očekáváme, že se denní teploty budou držet kolem 30 °C. Dočasně je budou snižovat lokální bouřky, jejichž největší výskyt očekáváme v pátek. Možná bude vydána i výstraha, protože modely předvídají na pátek poměrně velké srážkové úhrny v místech výskytu bouřek. Teploty se v ten den budou dostávat jen asi na 27 °C. O víkendu by přeháněk mělo být zase podstatně méně, ale nejsou vyloučeny. 
 
Co se bude dít od 18. srpna? Přijde postupné ochlazování a výrazně přitom přibude srážek. Přímo na úterek jich modely zatím předvídají nejvíce, ale to se ještě může změnit. Ve zbytku týdne bude třeba s deštěm určitě počítat. Postupný pokles by měl vyústit v to, že v závěru příštího týdne by se teploty měly pohybovat už jen těsně nad 20 °C, i když nejistota v předpovědi je poměrně značná. 

Výhled poslední část prázdnin je ještě předběžný, ale ukazuje na chladnější ráz počasí a také s větším množstvím srážek, které by už ani nebyly bouřkové. Maxima kolem 20 °C by na konci srpna nebyla ničím výjimečným, přece jen už je to pozdní část léta a z teplotní hlediska je nejchladnější. Letošní pořádné letní počasí tak má před sebou evidentně už jen poslední necelý týden. Pokud se tedy září nějak nezblázní...




Teploty se o víkendu budou pohybovat kolem 20 °C

Teploty se o víkendu budou pohybovat kolem 20 °C

V nadcházejících dnech nás čeká poměrně slunečné počasí s teplotami kolem 20 °C. Teprve od středy by se vlivem brázdy nízkého tlaku měly přidat četnější přeháňky nebo bouřky.

9. 5. 2024
Antarktida zažívá neobvykle chladné podzimní období

Antarktida zažívá neobvykle chladné podzimní období

Jižní polokoule se právě nachází uprostřed podzimu a už nyní klesají teploty na Antarktidě až k -80 °C. Neobvykle chladné počasí zažívá i Jižní Amerika a Nový Zéland.

8. 5. 2024