Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Kde v neděli naprší nejvíce?

30. 5. 2020 | Poslední aktualizace: 00:00 30. 5. 2020 | mm, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Neděle opět přinese četný déšť, úhrny ale budou velmi rozdílné. Kde v neděli naprší nejvíce? Zdroj fotografie: 123rf

Už několik dní se neděle v předpovědích ukazuje jako poměrně deštivý den. Rozhodli jsme se tak podívat, pro které oblasti modely počítají s nejvyššími úhrny srážek.

Nejvydatnější déšť zaznamenáme pravděpodobně v Beskydech a jejich podhůří v okolí Třince a Frýdku-Místku. Zde by plošně mělo spadnout kolem 30 - 40 mm. Hlavně na hřebenech Beskyd (Lysá hora) bychom se nedivili i úhrnům výrazněji nad 50 mm. Tato oblast dostává při podobných situacích značné úhrny a nebudeme překvapeni, když to tak bude i zítra.

Solidní zálivku čekají i Jeseníky včetně severního podhůří. Na beskydské úhrny zřejmě nedosáhnou, ale kolem 20 mm by mohlo spadnout i zde. Naprázdno nevyjdou ani další oblasti Moravskoslezského a severu Zlínského kraje - zde by mohlo napršet přibližně 10-20 mm.

Na zbyku území budou úhrny spíš nižší - do 5 mm, maximálně do 10 mm (spíš při jižní hranici). Na severozápadě by mělo spadnout nejvýše několik milimetrů nebo se srážky neobjeví vůbec.

Pro část Beskyd a jejich podhůří byla vydána i výstraha před vydatným deštěm a možností dosažení 1. stupně povodňové aktivity.



Dnes v noci existuje velká šance na pozorování polární záře

Dnes v noci existuje velká šance na pozorování polární záře

V noci z pátku na sobotu existuje poměrně vysoká šance na pozorování (i výrazné) polární záře nad českým územím. Skutečnost navíc podpoří malá oblačnost, která se v průběhu noci bude ukazovat spíše lokálně.

10. 5. 2024
Teploty se o víkendu budou pohybovat kolem 20 °C

Teploty se o víkendu budou pohybovat kolem 20 °C

V nadcházejících dnech nás čeká poměrně slunečné počasí s teplotami kolem 20 °C. Teprve od středy by se vlivem brázdy nízkého tlaku měly přidat četnější přeháňky nebo bouřky.

9. 5. 2024