Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Počasí příštího týdne: příjemně průměrné, slunce převáží

17. 5. 2020 | Poslední aktualizace: 00:00 17. 5. 2020 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Srážky se mohou objevovat spíše na konci týdne Počasí příštího týdne: příjemně průměrné, slunce převáží Zdroj fotografie: 123rf Poslední dny byly trochu chladnější, ale nyní se počasí dostává do stavu, který je běžný pro tuto část roku. A nadcházející týden tak bude velmi blízce odpovídat normál, když se denní maxima budou pohybovat nedaleko 20 °C. V pondělí a úterý je čekáme až do 23 °C, středa a čtvrtek nabídnou o něco nižší maxima jen do 20 °C. Všechny tyto dny budou beze srážek a s převažujícím slunečným počasím. 

S blížícím se koncem příštího týdne roste pravděpodobnost srážek. Ty by tak mohyl přijít už v pátek, ale asi jen ve formě přeháněk. Současně k nám pronikne teplejší vzduch, takže od pátku do neděle předpokládáme teploty někde mezi 20 a 25 °C. Na sobotu není vyloučeno ani překročení letní hranice 25 °C, ale pro oba dny máme vyšší pravděpodobnost přeháňek, nebo i bouřek. Přesná výše teplot bude hodně závislá na tom, jak moc se dokáže ještě prosadit slunce. 

Předběžný výhled na období dalšího týdne, tedy posledního květnového (od 25.5.), ukazuje na pokračování průměrných teplot mezi 20 a 25 °C, je tu ale větší pravděpodobnost, že se počasí nakonec vychýlí k vyšším teplotám, než že by to bylo naopak. Některé odvážnější modely už třicítku na konec května kreslí. Přece, bude už se blíži léto. Množství srážek se jevím zatím poměrně dost nejisté, takže k tomu nejde nic přesnějšího říci..



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024