Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Příští týden ještě jedna vlna veder!

23. 8. 2019 | Poslední aktualizace: 00:00 23. 8. 2019 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Nejtepleji bude zřejmě v úterý a středu Příští týden ještě jedna vlna veder! Zdroj fotografie: 123rf Prázdniny se nezadržitelně chýlí ke konci, ale počasí nám ještě nabídne jednu porci pravých letních veder, která budou lákat na koupaliště. A nebude moc hrozit ani zmoknutí z bouřek.

Pátek
čekáme s malou oblačností a teploty již povylezou na 24/28 °C. O víkendu předpokládáme přece jen o trochu větší oblačnost a ojedinělou možnost přeháněk, což trochu bude brzdit denní teploty v rozletu, a ty se pak budou držet pravděpodobně těsně pod 30 °C. Bouřky ale nejsou příliš pravděpodobné a pokud k nim dojde, půjde jen o lokální příhody, nejspíš v typických bouřkových lokalitách, jako je Šumava. 

Od pondělí do středy očekáváme vůbec nejvyšší teploty v rozmezí většinou 28/32 °C a na obloze minimální nebo žádnou oblačnost, a ani žádné přeháňky. Na to, že půjde o poslední srpnový týden, se bude jednat o opravdu mimořádně vysoké teploty. Není vyloučeno, že modely nakonec ještě jeden nebo dva stupínky navíc do předpovědi přihodí.

Od čtvtka modely naznačují pomalý začátek snižování teplot, nepůjde ale zřejmě o razantní ochlazení, a ani nebude provázeno většími bouřkami. Ačkoliv se v tomto horizontu modely ještě liší, vypadá to, že i poslední prázdninový víkend bude letní s teplotami aspoň kolem 25 °C. Pravděpodobnost srážek však zřejmě poroste a se začátkem školního roku nás letní počasí zřejmě přece jen už asi opustí.



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024