Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Česko zasáhly další bouřky, vlhké počasí bude pokračovat

11. 5. 2019 | Poslední aktualizace: 00:00 11. 5. 2019 | redakce, mm, meteocentrum.cz; ČHMÚ
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
V sobotu se poměrně silné bouřky objevily na Plzeňsku - na plzeňské stanici Mikulka spadlo 8 mm srážek za pouhých 10 minut! Razantní přechod bouřky doprovodila i velmi efektní oblačnost a prudký pokles teploty. Česko zasáhly další bouřky, vlhké počasí bude pokračovat Zdroj fotografie: 123rf

Po chladném týdnu nám sobota na řadě míst připoměla léto - teploty se leckde blížily dvacítce a i bouřky v Čechách měly typický letní charakter. Ale už teploty po bouřkách signalizovaly opětovný vpád chladného vzduchu. Třeba v Plzni se bouřce přechodně ochladilo pod 10 °C.

Ve večerních hodinách se bouřková činnost zklidňovala, ale to neznamená, že by ustal i déšť. Právě naopak - rozlehlé pásmo srážek se posunuje přes střední část ČR a do nedělního rána může na řadě míst zanechat solidní zálivku.

A rozhodně to nebudou poslední srážky v tomto období. V pondělí sice očekáváme jejich ubývání, ale už v úterý přes den se budou opět vracet. Navíc bude počátkem týdne dost chladno a polohy nad 800 m se mohou dočkat i sněhových vloček. Přeháňky nebo občasný déšť potom můžeme zaznamenat každý den minimálně do pátku, ale nemůžeme počítat s tím, že každý den bude pršet na celém území. S tím jak se bude koncem týdne oteplovat se mohou opět vrátit na scénu i bouřky, ale to ještě budeme upřesňovat.



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024