Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Léto si příští týden prožije ještě jeden comeback

12. 9. 2018 | Poslední aktualizace: 00:00 12. 9. 2018 | ms, meteocentrum.cz, ČHMÚ
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Teploty znovu mohou zkusit dosáhnout na tropickou třicítku! Léto si příští týden prožije ještě jeden comeback Zdroj fotografie: Martin Štros Středa byla nejteplejším dnem týdne, kdy maximální teploty na řadě míst překračovaly tropických 30 °C, nejvyšší teploty z Polabí máme hlášeny na úrovni 31,7 °C. To je na půlku září opravdu hodně, ale i tak teplotní rekordy většinou nepadaly, před dvěma lety bylo ještě tepleji. 

Nejbližší dny do konce týdne už takové teploty nepřinesou. Ve čtvrtek přechází studená fronta, která přináší od severozápadu výrazné ochlazování doprovázené srážkami. Na Moravě ještě může být až 27 °C, ale v Čechách se ochladí výrazněji. Pátek bude ve znamení velké oblačnosti a místního deště hlavně na Moravě s teplotami všude na úrovni 19/23 °C. V sobotu už čekáme více slunečních paprsků, ale stále hrozí ojedinělé přeháňky a teploty zůstanou na zmíněném rozmezí 19/23 °C. Neděle už nabídne vyjasnění, nicméně teploty čekáme stále ještě na skromnější hladině 20/24 °C

Ale v příštím týdnu se letní počasí - asi už naposledy - znovu vrátí v plné síle! Od pondělí do neděle se budou pohybovat kolem letních 25 °C a je možné, že uprostřed týdne mohou vystoupat zase až k tropické třicítce. Převažovat bude nadále slunečné počasí. Déšť je téměř vyloučen. Ráno nás budou už trochu častěji potkávat mlhy, ovšem ty nevydrží příliš dlouhou, a už během dopoledne se určitě budou rozpouštět. Zatím to tedy pořád bude spíš léto než podzim.



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024