Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Uprostřed týdne až 30 °C

9. 9. 2018 | Poslední aktualizace: 00:00 9. 9. 2018 | zk, meteocentrum
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Srážky přijdou až na jeho konci. Uprostřed týdne až 30 °C Zdroj fotografie: Zuzana Kluková

Území České republiky se bude v nejbližších dnech nacházet v poli vyššího tlaku vzduchu a postupně k nám bude proudit i teplý vzduch od jihu. Jeho příliv ukončí studená fronta, která bude přes naše území postupovat pravděpodobně v pátek.

V pondělí a v úterý ještě teploty až tak vysoké nebudou (čekáme je kolem 23 až 27 °C) a zcela jasno celou dobu také nebude. V pondělí odpoledne bude oblačnosti od severozápadu přibývat (pravděpodobně na oblačno) a vyjasňovat se začne zase až v úterý večer.

Středa naproti tomu bude celá slunečná, neboť předpokládáme jasno až polojasno. Denní teploty budou stoupat na 26 až 30 °C.

Ve čtvrtek začne polevovat vliv tlakové výše a oblačnosti by mělo přibývat. Odpoledne nebo večer se mohou objevit i první přeháňky, které budou předzvěstí příchodu fronty, ale hrozí jenom na západě. Teploty mírně poklesnou, přibližně na 24 až 28 °C.

V pátek již vliv fronty pocítíme více a na celém území by mělo převládat oblačno a zataženo a místy se mohou vyskytovat přeháňky, ojediněle i bouřky. Teploty zatím příliš jisté nejsou, ale na východě dost možná zůstanou kolem 24 až 28 °C. Na západě poklesnou spíše k 22 a 26 °C.

Oblačnější bude také sobota, ale přeháněk by už mělo být méně. Denní teploty oproti pátečním poklesnou zhruba o 2 °C. V neděli se opět vyčasí a společně s tím se nejspíš zvýší i teploty.



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024