Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Měsíční výhled počasí na říjen

30. 9. 2011 | Poslední aktualizace: 00:00 30. 9. 2011 | ČHMÚ, MP, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Období bude teplotně nadprůměrné, srážkově průměrné. Měsíční výhled počasí na říjen Zdroj fotografie: meteocentrum.cz

V první dekádě bude nejprve jasno až polojasno. Ráno a dopoledne se ojediněle vytvoří mlhy. Ve druhé polovině dekády postupně začne přibývat oblačnost, místy přeháňkami. Nejnižší noční teploty klesnou na 12 až 6 °C, nejvyšší denní teploty vystoupí zpočátku na 20 až 26 °C, ve druhé polovině dekády ale už jen na 13 až 19 °C.

během druhé dekády očekáváme většinou oblačno s občasným deštěm nebo přeháňkami. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat v rozmezí 9 až 3 °C, nejvyšší denní teploty v rozmezí 13 až 19 °C, ve druhé polovině postupně 10 až 16 °C.

Poslední dekáda slibuje polojasno, ráno a dopoledne místy mlhy nebo zataženo nízkou oblačností, která se ojediněle udrží i do odpoledních hodin. Ojediněle můžeme v souvislosti s nízkou oblačností čekat mrholení nebo slabý déšť. Nejnižší noční teploty klesnou na 7 až 1 °C, občas se objeví i přízemní mrazíky, nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 10 a 16 °C.



První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

Po nejchladnějším víkendu od února i začátek nového týdne pokračuje v chladném rázu a ve znamení srážek, o víkendu by už ale mělo dorazit citelné oteplení.

22. 4. 2024
Neděle byla ve znamení zimního a aprílového počasí

Neděle byla ve znamení zimního a aprílového počasí

Také druhý z víkendových dnů byl velmi studený, na západě Čech napadlo i přes 10 cm sněhu a po večerním vyjasnění nás čeká mrazivá noc.

21. 4. 2024