Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Uplynulý víkend: v Krkonoších vichřice, v Řecku sníh

20. 12. 2021 | Poslední aktualizace: 00:00 20. 12. 2021 | meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
V neděli na českých horách vál silný vítr, který v nárazech dosahoval i rychlostí přes 130km/h. Na jihu Evropy se zatím teploty pohybovaly pod bodem mrazu a někde napadl i sníh. Uplynulý víkend: v Krkonoších vichřice, v Řecku sníh Zdroj fotografie: 123rf.com

Nedělní vítr dosahoval nejvyšších rychlostí na hřebenech Krkonoš, na Sněžce zaznamenaly náraz až 134 km/h. Kvůli vichřici provozovatelé zastavili oba úseky lanové dráhy z Pece pod Sněžkou na Sněžku. Na hřebenech Krkonoš aktuálně leží vrstva kolem 30 cm sněhu - nejvíce je na Labské boudě: 40 cm.

Významné počasí však panovalo i na jihu Evropy. Mrazivé počasí se silným větrem a sněžením zasáhlo Řecko. Minimální teploty klesly až na hodnoty kolem -10°C a na části území dokonce nasněžilo. Sníh se vyskytoval i v Aténách a některé vesnice přes víkend zůstaly bez elektřiny. V následujících dnech ale již teploty v Řecku zůstanou nad nulou.



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024