Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

V severních a východních horách napršelo až 135mm

1. 9. 2021 | Poslední aktualizace: 00:00 1. 9. 2021 | meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Během úterý proudil do České republiky chladný a vlhký vzduch od severu, který přinesl vydatné srážky zejména v horských oblastech. V severních a východních horách napršelo až 135mm Zdroj fotografie: meteocentrum.cz

Nejvíce vody za posledních 24 hodin spadlo v Beskydech, kde napršelo až 135 mm (135 litrů vody na metr čtvereční). Vydatně pršelo i v Krkonoších a Jeseníkách.

Úterní srážky zvedly hladiny řek zejména v oblasti Beskyd na 1. stupeň povodňové aktivity (SPA), ojediněle i 2.SPA (Olše v Českém Těšíně). V severních Čechách stouplo Labe ve Špindlerově Mlýně a Úpy v Trutnově na první a na druhý povodňový stupeň. V průběhu noci na středu byl na řece Smědé v Libereckém kraji dokonce krátkodobě překročen i 3. SPA.

Srážky na severovýchodě území budou postupně v dopoledních hodinách během středy ustávat. Další dny již na většině území očekáváme beze srážek.



Teploty se o víkendu budou pohybovat kolem 20 °C

Teploty se o víkendu budou pohybovat kolem 20 °C

V nadcházejících dnech nás čeká poměrně slunečné počasí s teplotami kolem 20 °C. Teprve od středy by se vlivem brázdy nízkého tlaku měly přidat četnější přeháňky nebo bouřky.

9. 5. 2024
Antarktida zažívá neobvykle chladné podzimní období

Antarktida zažívá neobvykle chladné podzimní období

Jižní polokoule se právě nachází uprostřed podzimu a už nyní klesají teploty na Antarktidě až k -80 °C. Neobvykle chladné počasí zažívá i Jižní Amerika a Nový Zéland.

8. 5. 2024