Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Výhled počasí na měsíc

22. 7. 2012 | Poslední aktualizace: 00:00 22. 7. 2012 | ČHMÚ, MP, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Teploty budou slabě nadprůměrné, srážky průměrné. Výhled počasí na měsíc Zdroj fotografie: 123rf

Do konce měsíce očekáváme nejprve oblačno, postupně polojasno až skoro. Ke konci měsíce se opět místy objeví přeháňky a bouřky. Nejnižší noční teploty klesnou na 13 až 7 °C, později na 17 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 25 až 31 °C, ke konci měsíce na 21 až 27 °C.

První třetina srpna slibuje oblačno až polojasno, místy s občasnými přeháňkami nebo bouřkami. Postupně bude většinou polojasno, přeháňky a bouřky ojediněle. Nejnižší noční teploty klesnou na 16 až 10 °C, později na 13 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty budou stoupat na 22 až 28 °C.

Druhá srpnová dekáda bude oblačná, občas s deštěm nebo přeháňkami, místy s bouřkami. Postupně bude znovu polojasno. Nejnižší noční teploty očekáváme v rozmezí 15 až 9 °C, nevyšší denní budou šplhat na 21 až 27 °C, přechodně až ke 30 °C.



Čarodějnice a 1. máj přinesou pěkné počasí

Čarodějnice a 1. máj přinesou pěkné počasí

Teploty se v nejbližších dnech udrží na téměř letních hodnotách, nejbližší srážky očekáváme až od čtvrtka. Český hydrometeorologický ústav však vydal výstrahu na riziko požárů, což může omezit zakládání čarodějnických ohňů. Netýká se to celého území...

29. 4. 2024
V Česku se zvyšuje riziko požárů

V Česku se zvyšuje riziko požárů

Rostoucí teploty a poměrně silný vítr v jižním proudění způsobuje sucho, které zvyšuje nebezpečí vzniku požárů. Z toho důvodu byla vydána výstraha, která již od zítřka platí pro jihozápad Moravy. V dalších dnech se bude výstraha pravděpodobně rozšiřovat i do dalších oblastí.

28. 4. 2024