Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Pondělí bude tropické

17. 6. 2012 | Poslední aktualizace: 00:00 17. 6. 2012 | ČHMÚ, MP, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Chraňte se před nebezpečným sluncem. Pondělí bude tropické Zdroj fotografie: 123rf

V pondělí ve večerních a nočních hodinách nás bude od západu přecházet studená fronta. Před ní ale bude ještě během dne vrcholit příliv velmi teplého vzduchu od jihu. Během dne tak budou teploty na většině území vystupovat přes 30 °C. V teplém vzduchu před frontou se budou tvořit v odpoledních a večerních hodinách místy bouřky, ojediněle i intenzivní, které budou doprovázené kroupami, přívalovými srážkami nebo i nárazy větru.

Kvůli možnému přehřátí a dehydrataci organismu se doporučuje věnovat zvýšenou pozornost malým dětem, nemocným a starším občanům a nenechávat děti, ale ani zvířata, na přímém slunci, zejména ve stojících automobilech. Zvyšte konzumaci neslazených nealkoholických nápojů bez kofeinu, přednostně neperlivých, které je vhodné kombinovat s minerálními vodami. Vzhledem k extrémně podprůměrnému stavu ozonové vrstvy nad územím republiky doporučujeme nepobývat na přímém slunci v poledních a odpoledních hodinách, při pobytu na přímém slunci používat ochranné prostředky (krémy s vysokým UV filtrem, sluneční brýle, pokrývku hlavy).



Čarodějnice a 1. máj přinesou pěkné počasí

Čarodějnice a 1. máj přinesou pěkné počasí

Teploty se v nejbližších dnech udrží na téměř letních hodnotách, nejbližší srážky očekáváme až od čtvrtka. Český hydrometeorologický ústav však vydal výstrahu na riziko požárů, což může omezit zakládání čarodějnických ohňů. Netýká se to celého území...

29. 4. 2024
V Česku se zvyšuje riziko požárů

V Česku se zvyšuje riziko požárů

Rostoucí teploty a poměrně silný vítr v jižním proudění způsobuje sucho, které zvyšuje nebezpečí vzniku požárů. Z toho důvodu byla vydána výstraha, která již od zítřka platí pro jihozápad Moravy. V dalších dnech se bude výstraha pravděpodobně rozšiřovat i do dalších oblastí.

28. 4. 2024