Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Bouřky tentokrát ovlivní východ republiky

11. 7. 2012 | Poslední aktualizace: 00:00 11. 7. 2012 | ČHMÚ, MP, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Může za to studená fronta. Bouřky tentokrát ovlivní východ republiky Zdroj fotografie: 123rf

Počasí nad naším územím od západu ovlivňuje už od ranních hodin zvlněná studená fronta. Před ní ale ještě proudí na Moravu a do Slezska poměrně teplý vzduch od jihu. Na východě území se proto odpoledne a večer vyskytnou silné bouřky, které mohou doprovázet i kroupy, přívalové srážky, nebo nárazy větru kolem 70 km/h.

Pro omezení škod nárazovým větrem doporučujeme zajistit okna, dveře a odstranit nebo upevnit volně položené předměty. Pokud se při jízdě autem dostanete do silné přeháňky, přizpůsobte rychlost vozidla její intenzitě, případně zastavte. Přívalový déšť může ojediněle vést k rychlému odtoku vody ze svahů, rozvodnění malých toků nebo i jindy suchých koryt, zatopení níže položených míst, sklepů apod.



Místo třešní kaštany. Teplé jaro nutí poupravit tradici...

Místo třešní kaštany. Teplé jaro nutí poupravit tradici...

Většina ovocných stromů je už na prvního máje odkvetlá. Vegetační cyklus se chladným počasím ve druhé půlce dubna trochu přibrzdil, ale stále zůstává ve značném předstihu před normálem.

1. 5. 2024
Čarodějnice a 1. máj přinesou pěkné počasí

Čarodějnice a 1. máj přinesou pěkné počasí

Teploty se v nejbližších dnech udrží na téměř letních hodnotách, nejbližší srážky očekáváme až od čtvrtka. Český hydrometeorologický ústav však vydal výstrahu na riziko požárů, což může omezit zakládání čarodějnických ohňů. Netýká se to celého území...

29. 4. 2024