Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Víkend bude většinou slunečný s příjemnými teplotami

26. 5. 2023 | Poslední aktualizace: 08:45 26. 5. 2023 | Michael Matějka, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
V příštích dnech nečekáme výraznější změny teplot Víkend bude většinou slunečný s příjemnými teplotami Zdroj fotografie: 123rf Po periodě letního počasí se za studenou frontou mírně ochladilo. V příštích dnech bude počasí u nás ovlivňovat tlaková výše nad východním Atlantikem, která přinese stabilnější ráz počasí bez větších výkyvů. 

V pátek bude polojasno, odpoledne spíš oblačno. Zejména na severovýchodě může být část dne i zataženo. Ve východní polovině území čekáme ojedinělé přeháňky. Teploty dosáhnou v maximech 18/22 °C. 

O víkendu bude většinou polojasno až skoro jasno. V odpoledních hodinách bude lokálně až oblačno a v neděli se mohou vyskytnout velmi ojedinělé přeháňky. Denní teploty budou v sobotu mezi 17/21 °C, v neděli se oteplí na 19/23 °C. Vzhledem k přílivu chladnějšho vzduchu a zmenšené oblačnost budou chladnější rána s teplotami kolem 7 °C.

Podobný ráz počasí vydrží i od pondělí do středy. Na obloze bude převládat polojasno až oblačno. Srážky se objeví spíš výjimečně a teploty se budou udržovat mezi 19 °C a 24 °C. Na začátku června dojde pravděpodobně k mírnému oteplení, postupně bychom se mohli dostat na 22/27 °C. Pravděpodobně přibude přeháněk, ale to budeme v dalších dnech ještě upřesňovat.



Skandinávie i nadále prožívá neobvykle chladné počasí

Skandinávie i nadále prožívá neobvykle chladné počasí

Po začátku dubna, kdy na řadě míst Skandinávie naměřili meteorologové rekordně nízká minima, i druhá půlka měsíce má být podprůměrné studená.

19. 4. 2024
O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

Na horách hrozí především v sobotu přívaly sněhu, v nižších polohách pak hlavně v neděli a v pondělí aspoň ranní mrazy. Denní teploty budou podobné nebo i nižší, než panovaly v únoru.

18. 4. 2024