Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Ochlazení bude krátké; od středy tepleji, ale i deštivo

26. 3. 2023 | Poslední aktualizace: 07:33 26. 3. 2023 | Martin Štros, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Příjemného slunečného dne se v průběhu týdne asi vůbec nedočkáme Ochlazení bude krátké; od středy tepleji, ale i deštivo Zdroj fotografie: 123rf O výrazném pondělním ochlazenÍ jsme již psali, modely ho jen definitivně potvrzují. Pondělní denní teploty vystoupí na většině území jen na 2/6 °C, tepleji budou mít na Moravě, kam studený vzduch doráží s mírným zpožděním, takže dopoledne zde může být i 8 °C. Očekáváme četné přeháňky, převážně sněhové, pouze na té Moravě zpočátku půjde o déšť. V úterý bude zima již stejná v celém Česku a denní maxima skutečně vidíme na pouhých 2/6 °C. Sněhových přeháněk už bude málo, později odpoledne se navíc částečně může vyjasnit.

Vpád studeného vzduchu bude mít krátké trvání, neboť už v noci na středu k nám začne proudit výrazně teplejší vzduch od jihozápadu. Díky tomu se už ve středu denní teploty vyhoupnou na 6/10 °C. Začátek středy může přinést trochu slunce, spíše se však rychle zatáhne a přes den bude pod mrakem s možností slabého deště. Na čtvrtek a pátek předvídáme další oteplení na 10/14 °C, oba dny přitom vypadají velmi deštivě. A k tomu také dost větrně, takže navýšení teplot nám dojem z počasí moc nevylepší. 

Příští víkend je ještě nejistý, ale bohužel na něj se zatím ukazuje zatažená obloha, vysoká pravděpodobnost deště a teploty lehce nad 10 °C. Můžeme tak trochu smutně konstatovat, že příští týden nejspíš nenabídne žádný pěkný slunečný den s příjemnými teplotami. Což je současně dobrá zpráva pro krajinu, která v důležité fázi jara načerpá vláhu, jež se může hodit, kdyby později přišla nějaká zdlouhavá sucha. O příštím víkendu už začíná duben a je jisté, že krásných jarních dnů se během něj dočkáme.



Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024
První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

Po nejchladnějším víkendu od února i začátek nového týdne pokračuje v chladném rázu a ve znamení srážek, o víkendu by už ale mělo dorazit citelné oteplení.

22. 4. 2024