Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Týden přinese vyšší teploty a srážky

19. 3. 2023 | Poslední aktualizace: 16:56 19. 3. 2023 | David Tichopád, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
V novém týdnu budou teploty opravdu jarní. Oproti původním předpokladům se však objeví více srážek. Týden přinese vyšší teploty a srážky Zdroj fotografie: 123rf

V pondělí čekáme na obloze většinou oblačno až zataženo a místy se objeví přeháňky. Míň přeháněk bude zejména na jihu území. V úterý se pak místy déšť nebo přeháňky objeví zejména na severu a severovýchodě území. V obou dnech naměříme mezi 12/16 °C. 

Ve středu se pak ještě oteplí, ale od severozápadu postupně začne přibývat oblačnost a večer se zejména na severozápadě vyskytnou přeháňky. Teploty přes den vystoupí na 15/19 °C. Ve čtvrtek a v pátek se mírně ochladí na 13/17 °C a místy se musíme spokojit s deštěm nebo přeháňkami. 

O víkendu pak čekáme spíše oblačnou až zataženou oblohu a místy se vyskytnou přeháňky nebo občasný déšť. O víkendu se také bude pozvolna ochlazovat. V sobotu teploty vystoupí na 13 °C, v neděli už jen na 11 °C. díky ochlazování lze na horách postupně očekávat srážky sněhové. 



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024