Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Teplotní skoky budou pokračovat

12. 3. 2023 | Poslední aktualizace: 22:04 12. 3. 2023 | Martin Štros, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Počasí na víkend by mělo vyjít spíše teplejší Teplotní skoky budou pokračovat Zdroj fotografie: 123rf

V minulých dnech nám denní teploty hodně kolísaly nahoru a dolů, třeba nám po teplém pátku přišel studený víkend. A v tomto duchu bude počasí pokračovat. Pondělí přinese proti víkendu výrazné oteplení, když denní maxima vystoupí na 11/15 °C díky přílivu teplého vzduchu. I když pocitově teplotu lehce sníží vítr a velká oblačnost, možný je i výskyt lokálního slabého deště. Teplé počasí přetrvá i v úterý, to čekáme podobný charakter počasí a teploty jen nepatrně nižší, 10/14 °C.

V úterý odpoledne a večer už nás bude od západu přecházet studená fronta, která zase přinese teplotní zvrat. Na frontě zase čekáme krátké prudké přeháňky a za ní ochlazení. Takové, že ve středu čekáme denní teploty jen 4/8 °C a proměnlivou oblačnost, zejména odpoledne pak i s výskytem přeháněk, od střední poloh sněhových. Následně čtvrtek nabídne maxima 5/9 °C a mohl by s tím přijít i trochu slunečný aspoň začátek dne, pak oblačnosti od západu přibude, ale nečekáme srážky.

A na víkend se znovu teploty výrazně zvednou, už na pátek se dostanou na pondělní úroveň 11/15 °C, znovu beze srážek. V sobotu se ještě zvýší na 12/16 °C, s množstvím oblačnosti to ještě úplně jistě nevíme, ale srážky stále nečekáme. Víkend tedy bude vyloženě jarní, a to po delší době, kdy na víkendy vycházelo několikrát po sobě ochlazení. Na neděli se nám jeví větší pravděpodobnost lokálního deště, ovšem s teplotami stále na jarních hodnotách 11/15 °C. A na další týden po 20. březnu předvídáme, že se zase spíše trochu ochladí... Cesty k nástupu jara jsou zkrátka v březnu klikaté.



O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

Na horách hrozí především v sobotu přívaly sněhu, v nižších polohách pak hlavně v neděli a v pondělí aspoň ranní mrazy. Denní teploty budou podobné nebo i nižší, než panovaly v únoru.

18. 4. 2024
Tip na víkend? Na hory za sněhem, třeba i na běžky!

Tip na víkend? Na hory za sněhem, třeba i na běžky!

Ochlazení přináší do hor po čase opět sníh. Někde ho už je víc než v únoru a v dalších dnech navíc ještě připadne - nejspíš především v noci na sobotu. O víkendu bude navíc velice chladno...

18. 4. 2024