Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Ve čtvrtek četnější srážky, poté slabé oteplení

23. 11. 2022 | Poslední aktualizace: 00:00 23. 11. 2022 | Michael Matějka, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Podzimní ráz počasí bude pokračovat Ve čtvrtek četnější srážky, poté slabé oteplení Zdroj fotografie: 123rf

Začátek týdne nás vrátil ze zimních podmínek zpět k typickému listopadovému počasí. V podobném duchu se ponesou i příští dny. Středa bude zatažená nebo oblačná, srážky se objeví místy na jihu a na východě území. Teploty se dostanou na 2/6 °C. 

Srážek přibyde ve čtvrtek, kdy se občasný déšť nebo přeháňky vyskytnou na většině území. V jihozápadní polovině území se projeví příliv teplejší vzduchu i v nižších hladinách a teploty zde vystoupí na 5/9 °C. Severovýchod bude mít teploty nižší, kolem 4 °C. Právě na severovýchodě se jak ve středu, tak ve čtvrtek nedá vyloučit i výskyt sněhových srážek.

Celkově nejteplejší by měl být pátek a sobota, kdy se maxima dostanou na 5/9 °C. V pátek by mělo být zpočátku málo srážek, postupně jich ale bude hlavně v Čechách přibývat. S občasným deštěm na většině území potom počítáme v sobotu.

V neděli a v pondělí se projeví vliv tlaková výše, srážek tak bude méně. Na plošné vyjasňování to aktuálně nevypadá, i když přechodně by se mohla místy ukázat polojasná obloha. S většími změnami zatím nepočítáme ani v dalším týdnu, nejpravděpodobnější zůstávají teploty kolem 3-5 °C bez výraznější změn. I když druhá polovina týdne je ještě daleko a tak budeme výhled dál upřesňovat.



Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024
První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

Po nejchladnějším víkendu od února i začátek nového týdne pokračuje v chladném rázu a ve znamení srážek, o víkendu by už ale mělo dorazit citelné oteplení.

22. 4. 2024