Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Do konce týdne beze srážek a se sluncem

4. 10. 2022 | Poslední aktualizace: 00:00 4. 10. 2022 | Martin Štros, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Teploty budou kolem 20 °C, na víkend se mírně sníží Do konce týdne beze srážek a se sluncem Zdroj fotografie: 123rf

Chladnější období s četnými dešti skončilo, nyní se nad Českem ujímá vlády teplejší a hlavně slunečnější počasí. Vypadá to, že první polovina října bude teplejší než byla druhá polovina září. Již od středy očekáváme, že se budou denní teploty pohybovat okolo 20 °C, středeční i čtvrteční maxima se mohou dostat až na 22 °C s tím, že na obloze bude spíše malá oblačnost, tedy slunečno. Srážky už nehrozí, vítr bude jen slabý. Půjde tak o krásné a klidné dny zcela naplňující definici babího léta. 

Spíše slunečné počasí beze srážek očekáváme až do konce tohoto týdne, ale s příchodem víkendu se poněkud ochladí. Již v pátek by měly být asi o jeden stupeň chladnější než čtvrtek, v sobotu se budou teploty pohybovat okolo 18 °C v průměru, což je ale stále příjemné na říjnové poměry. Neděle nejspíš přinese pokles teploty na maxima v rozmezí 14/18 °C. Poměrně studené by mělo být nedělní ráno, lokální mrazíky nejsou už vyloučeny...

V příštím týdnu od pondělí 10. října roste pravděpodobnost srážek, také i větší oblačnosti. Nicméně, navzdory možnému výskytu deště se denní teploty udrží na příjemných, vlastně nadprůměrných hodnotách mezi 15 °C a 20 °C. Dlouhodobý výhled předpovědi ukazuje, že druhá polovina října by již měla být výrazně chladnější (nejen s ohledem na to, že je to pozdější část roku, ale i ve srovnání s normálem), avšak to je zatím dosti vzdálená budoucnost. Nyní si můžeme užívat posledních letošních skoro letních dnů...



Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024
První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

Po nejchladnějším víkendu od února i začátek nového týdne pokračuje v chladném rázu a ve znamení srážek, o víkendu by už ale mělo dorazit citelné oteplení.

22. 4. 2024