Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Konec týdne přinese proměnlivé počasí se srážkami

29. 9. 2022 | Poslední aktualizace: 00:00 29. 9. 2022 | David Tichopád, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Do konce týdne se budou místy vyskytovat srážky v podobě přeháněk nebo občasného deště. Teploty se budou držet většinou v rozmezí 12/17 °C. Konec týdne přinese proměnlivé počasí se srážkami Zdroj fotografie: meteocentrum.cz

Ve čtvrtek bude naše území ovlivňovat ještě tlaková níže se středem nad Dánskem. Na obloze čekáme většinou oblačno až zataženo, místy může být přechodně až polojasno. Po ránu se mohou ojediněle objevit mlhy. Později večer se může na jihu Čech objevit místy déšť. Teploty přes den vystoupí na 11 až 15 °C a vítr bude foukat jen slabý proměnlivý. 

V pátek především východ našeho území ovlivní frontální vlna. Obloha bude oblačná až zatažená, v Čechách přechodně i polojasná. Po ránu se mohou ojediněle tvořit mlhy. Na východě se místy vyskytne déšť, na zbytku území čekáme srážky spíše ojediněle. K večeru bude srážek a oblačnosti postupně ubývat. Teploty přes den vystoupí na 10 až 14 °C, na severozápadě Čech při polojasné obloze na 14 až 16 °C. Vítr bude foukat slabý proměnlivý. 

O víkendu budou naše území přecházet jednotlivé frontální systémy. Čekáme tak proměnlivou, spíše velkou oblačnost a místy se vyskytnou přeháňky nebo občasný déšť. Teploty se o víkendu mírně zvýší na 13 až 17 °C. Vítr bude foukat většinou mírný západní. 

Počátkem příštího týdne se nad naše území bude postupně rozšiřovat tlaková výše od západu. Srážek a oblačnosti bude postupně ubývat. Teploty se však počátkem příštího týdne mírně sníží na 11 až 15 °C. 



Skandinávie i nadále prožívá neobvykle chladné počasí

Skandinávie i nadále prožívá neobvykle chladné počasí

Po začátku dubna, kdy na řadě míst Skandinávie naměřili meteorologové rekordně nízká minima, i druhá půlka měsíce má být podprůměrné studená.

19. 4. 2024
O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

Na horách hrozí především v sobotu přívaly sněhu, v nižších polohách pak hlavně v neděli a v pondělí aspoň ranní mrazy. Denní teploty budou podobné nebo i nižší, než panovaly v únoru.

18. 4. 2024