Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Teploty kolem 15 °C a občasné srážky minimálně do středy

24. 9. 2022 | Poslední aktualizace: 00:00 24. 9. 2022 | Michael Matějka, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
V nejbližších dnech se babího léta nedočkáme Teploty kolem 15 °C a občasné srážky minimálně do středy Zdroj fotografie: meteocentrum.cz

Pátek přinesl velmi chladné ráno, ale před den už poměrně příjemné podzimní počasí. Spíš slabé oteplení vydrží i o víkendu, kdy teploty po oba dny vystoupí na 15/19 °C. Na obloze bude v sobotu sice zpočátku oblačno až polojasno, postupně se ale od západu bude dál zatahovat v Čechách se místy objeví déšť. V neděli nás čeká oblačné, případně zatažené počasí. Srážek bude opět méně ráno, přes den počítáme s přibýváním přeháněk.

V první polovině týdne se bude od západu pozvolna ochlazovat, v pondělí čekáme 13/17 °C, na jihu Moravy může zůstat až 19 °C. Úterní den přinese maxima 12/16 °C, na východě až 18 °C. Na většině území se objeví přeháňky nebo občasný déšť, méně srážek i oblačnosti by měl přinést pondělní večer.

Ochlazení bude kulminovat zřejmě ve středu, kdy teploty vystoupí jen na 11/15 °C a opět musíme počítat s tím, že se na řadě míst přechodně vyskytne déšť. Od čtvrtka se začne oteplovat a podle současných modelových výstupů by od pátku mělo být kolem 17 °C a od neděle možná až kolem 20 °C. Pokud se předpovědi potvrdí, tak by nás kolem 3. října mohlo čekat několik poměrně teplých dní. Zda budou i slunečné je v toto chvíli velmi obtížné předpovědět, na spolehlivější prognózu si v tomto směru musíme ještě počkat. 



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024