Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Před námi další vlna veder

13. 8. 2022 | Poslední aktualizace: 00:00 13. 8. 2022 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Nejteplejší se nyní jeví středa, na Moravě možná i čtvrtek Před námi další vlna veder Zdroj fotografie: 123rf Ačkoliv léto už má svůj vrchol za sebou, na příchod dalšího tropického počasí ještě zdaleka není pozdě. A o tom se také brzo přesvědčíme. Zatímco současné víkendové počasí je ještě teplotně příjemné, když v neděli maximální teploty vystoupí nanejvýš na 28 °C (se spíše větší oblačností a možnými přeháňkami), tak s příchodem nového týdne přijdou nová vedra. 

Pondělní maxima očekáváme mezi 27 a 31 °C, na obloze čekáme převážně polojasno a jsou možné odpolední přeháňky, ale jen na menší části území, převážně se obejdeme beze srážek. V dalších dnech se pak ještě oteplí, úterní maxima vidíme na 28/32 °C a středeční pak dokonce 29/33 °C. V tyto dny bychom se měli obejít zcela beze srážek. I když ve středu už se od západu začne blížit studená fronta. Je otázkou, zde se už ve středu na západě projeví bouřkami, nebo ještě nikoliv. To bude třeba upřesnit v dalších dnech.

Čtvrtek je z hlediska počasí typicky složitým dnem na předpověď, neboť bude přecházet studená fronta, tedy dojde ke změně počasí. Na Moravě by měla vydržet ještě tropická vedra, kdežto v Čechách se bude už ochlazovat. Na frontě čekáme bouřky, mohou být i silné. Podle současného výhledu by na východě republiky mohly být teploty ještě až 34 °C, na západě se pak budou pohybovat už jen kolem 26 °C. Ale celkově se předpověď na čtvrtek ještě může dost změnit. 

Konec příštího týdne bude teplotně zase už příjemný, s maximálními teplotami kolem 25 °C nebo spíše i méně. Hlavně v pátek, který bude nejspíš poměrně deštivý, by mohlo být výrazně chladněji, třeba jen kolem 20 °C. Víkend se jeví slunečnější a maxima by tak byla zase o něco vyšší, nicméne už zdaleka nepřipomínající tropická vedra. Léto už se bude pomalu chýlit ke konci...



Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024
První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

Po nejchladnějším víkendu od února i začátek nového týdne pokračuje v chladném rázu a ve znamení srážek, o víkendu by už ale mělo dorazit citelné oteplení.

22. 4. 2024