Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Jaké počasí nás čeká v dalších dnech?

25. 6. 2022 | Poslední aktualizace: 00:00 25. 6. 2022 | dt, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Další dny přinesou letní a někdy i tropické teploty. Mohou se tako objevit přeháňky a bouřky. Jaké počasí nás čeká v dalších dnech? Zdroj fotografie: 123rf

Neděle přinese jasno až polojasno, především na horách se odpoledne mohou vyskytnout ojediněle slabší přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 27/31 °C a vítr povane většinou slabý proměnlivý.   

V pondělí nás od západu začne ovlivňovat zvlněná studená fronta. Zpočátku bude jasno až polojasno, odpoledne na západě přibývání oblačnosti a večer místy přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší denní teploty 29/33 °C. Vítr povane slabý proměnlivý, přes den i mírný jihovýchodní. V bouřkách vítr přechodně zesílí. 

Úterý přinese oblačnou až zataženou oblohu a na většině území se vyskytnou přeháňky nebo déšť, především na východě se budou vyskytovat bouřky, ojediněle i silné. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 25/29 °C, na východě až na 32 °C. Vítr povane mírný severozápadní, během odpoledne severovýchodní, v bouřkách zesílí. 

Také středa přinese oblačnou až zataženou oblohu a na většině území čekáme přeháňky nebo bouřky. Bouřky mohou být i silné. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 26/30 °C a vítr bude foukat mírný jihovýchodní, v bouřkách může zesílit. 

Čtvrtek přinese většinou polojasnou oblohu, odpoledne může být až oblačno a místy se vyskytnou přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 28/32 °C. Vítr povane slabý východní, v bouřkách přechodně zesílí. 

Pátek bude pravděpodobně nejteplejším dnem příštího týdne. Na obloze bude jasno až polojasno, odpoledne při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňka nebo bouřka. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 30/34 °C a vítr bude foukat slabý proměnlivý. 



O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

Na horách hrozí především v sobotu přívaly sněhu, v nižších polohách pak hlavně v neděli a v pondělí aspoň ranní mrazy. Denní teploty budou podobné nebo i nižší, než panovaly v únoru.

18. 4. 2024
Tip na víkend? Na hory za sněhem, třeba i na běžky!

Tip na víkend? Na hory za sněhem, třeba i na běžky!

Ochlazení přináší do hor po čase opět sníh. Někde ho už je víc než v únoru a v dalších dnech navíc ještě připadne - nejspíš především v noci na sobotu. O víkendu bude navíc velice chladno...

18. 4. 2024