Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Léto bude pokračovat; extrémní vedra se ale zatím nevrátí

20. 6. 2022 | Poslední aktualizace: 00:00 20. 6. 2022 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Denní teploty budou v příštích dnech maximálně kolem 30 °C Léto bude pokračovat; extrémní vedra se ale zatím nevrátí Zdroj fotografie: 123rf.com

Pondělní přechod studené fronty přinesl do Česka významné ochlazení a silné bouřky, čímž se k nám dostal také výrazně chladnější vzduch. V úterý už se po přechodu fronty objeví slunečné počasí, ale teploty vystoupí maximálně na 21/25 °C, což je výrazné ochlazení proti víkendu. Ale toto snížení teplot bude krátkodobé, již od středy se nám už zase vrátí čistě letní teploty. 

Od středy do pátku počítáme s tím, že bude převážně slunečně a postupně se oteplí, ve středu maxima vidíme na 24/28 °C, ve čtvrtek a pátek pak už 26/30 °C. Výskyt přeháněk i bouřek je možný, avšak bude jich hodně málo a čekáme je pouze lokální. Trochu více srážek malují modely na víkendové dny, hlavně sobotu. Během té by měla být spíše velká oblačnost, občasný déšť a kvůli tomu už denní teploty zastaví jen okolo 25 °C. Podobné teploty očekáváme pak i v neděli, srážky by měly být zase spíše přeháňkové. Neděle vypadá lepší než sobota, nicméně na koupaliště a bazény už to tak příhodné počasí nebude.  

Celkově tedy bude pokračovat takové umírněné letní počasí. Extrémní vedra by se k nám zatím neměla vrátit, i tak budou ovšem teploty spíše lehce nad průměrem pro toto období. V podobném duchu zatím vidíme i úplný závěr června, tedy poslední předprázdninový týden. Maxima nad 25 °C ale ne nad 30 °C se jeví jako nejpravděpodobnější. Samozřejmě je předpověď ještě trochu nejistá, modely zatím jen naznačují. 



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024