Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Další déšť přijde v úterý a ve středu

22. 5. 2022 | Poslední aktualizace: 00:00 22. 5. 2022 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Teploty budou v příštím týdnu umírněné Další déšť přijde v úterý a ve středu Zdroj fotografie: 123rf

Studená fronta, která přešla v pátek večer přes Česko, sice přinesla silný vítr a následné ochlazení, ale srážek v bouřkách nebylo nijak mnoho. Krajina by potřebovala další vodu, ale aspoň si nyní oddechla od vyšších teplot. V příštím týdnu se dočkáme relativně průměrného počasí a naštěstí i trochu zaprší. Nečekáme už tak vysoké teploty jako v pátek, ani tak silné bouřky.

V pondělí by se teploty v krátkodobém obnovení teplého proudění mohly lehce zvednout na 20/24 °C, už během dne budeme vidět přibývání další frontální oblačnosti. V noci na úterý dorazí havně do západní poloviny republiky i déšť, patrně v podobě doznívajících bouřek z Německa. Následovat pak budou dva deštivější dny - úterý i středa by měly přinést velkou oblačnost a občasné srážky, přes den půjde i o bouřky. Denní teploty se odhadují trochu obtížněji, bude záležet na tom, zda vykoukne slunce. Pokud ano, což je pravděpodobné, tak by měly jít nad 20 °C. Modely dávají možnost i teploty do 24 °C, pak by byly bouřky o to silnější.

Vývoje od čtvrtka do konce příštího týdne je zatím trochu nejistý, očekáváme spíše proměnlivou oblačnost a už jen malou pravděpodobnost srážek (pokud by byly, ta ve formě přeháněk). Teploty by se měly spíš snížit, maxima tak očekáváme zhruba okolo 20 °C. Momentálně dávají modely na příští víkend maxima spíše pod 20 °C. Nedočkáme se tedy zatím návratu letních dní a naopak spíše vidíme chladnější konec května.



Kde bude v příštích dnech sněžit?

Kde bude v příštích dnech sněžit?

Ochlazení je v těchto dnech velice výrazné, očekáváme nyní přeháňky, ale do nižších poloh sněžení už nezavítá. Studené počasí vydrží zhruba do víkendu, pravděpodobně v neděli k nám začne pronikat už zase teplejší vzduch.

15. 4. 2024
Neděle bude na delší dobu poslední teplý den

Neděle bude na delší dobu poslední teplý den

V neděli očekáváme maximální denní teploty v rozmezí 21/25 °C, na jižní Moravě lokálně až 27 °C. Chladněji již bude na severozápadě a na severu území, kde budou teploty stoupat maximálně na 20 °C. Přicházející studená fronta se bude vlnit, a tak k nám studený vzduch pronikne zejména až v noci na úterý.

14. 4. 2024