Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Následující dny přinesou bouřky a ochlazení

15. 5. 2022 | Poslední aktualizace: 00:00 15. 5. 2022 | dt, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Dnes a v pondělí ještě vydrží teplé počasí s většinou letními teplotami. V úterý dojde k ochlazení a přibyde srážek. Následující dny přinesou bouřky a ochlazení Zdroj fotografie: 123rf

Dnes bude krásně. Čekáme na obloze jasno až polojasno. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 22/26 °C. Vítr bude foukat jen slabý proměnlivý nebo severovýchodní většinou na Moravě. V takovém počasí je ideální vyrazit někam na výlet. Ovšem, pokud máte namířeno například do Krkonoš, tak zde se na hřebenech vyskytují ještě zbytky sněhové pokrývky a je třeba tomu přizpůsobit obuv. 

Pondělní den začne jasnou až polojasnou oblohou. Odpoledne začne v Čechách od západu přibývat oblačnosti na oblačno a večer se právě v Čechách mohou vyskytnout místy přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 24/28 °C, ale na severovýchodě území bude chladněji. Zde se teploty budou pohybovat okolo 23 °C. Vítr povane slabý proměnlivý, večer v Čechách i mírný západní a v bouřkách může přechodně zesílit. 

V úterý se už průběh počasí výrazněji promění. Na obloze čekáme většinou oblačno až zataženo a místy s deštěm nebo přeháňkami, ojediněle se může vyskytnout i bouřka. Nejvyšší denní teploty se v úterý dostanou na 18/22 °C, na severovýchodě bude chladněji, zde čekáme teploty pouze okolo 16 °C. Vítr povane mírný severní až severozápadní, přes den místy i čerstvý. K večeru bude vítr slábnout. 

Středa přinese jasnou až polojasno oblohu, na jihozápadě může být přechodně až oblačno s ojedinělou možností přeháňky. Nejvyšší denní teploty se dostanou na 19/23 °C, ale na severovýchodě bude chladněji, zde čekáme teploty jen okolo 16 °C. Vítr povane mírný severovýchodní, postupně bude slábnout a měnit se na východní až jihovýchodní. 



Teploty zůstanou pod normálem až do konce dubna

Teploty zůstanou pod normálem až do konce dubna

Chladné počasí vyvrcholí o nadcházejícím víkendu, ale oteplování v průběhu příštího týdne bude jen velmi pozvolné. Na konci měsíce se snad dostaneme k denním teplotám poblíž 20 °C

18. 4. 2024
Tak horkou první půlku dubna Evropa nikdy nezažila

Tak horkou první půlku dubna Evropa nikdy nezažila

Příliv teplého vzduchu v minulých týdnech překonával rekordy opravdu výrazně. Počasí ve velké části Evropy - tedy nejen u nás - připomínalo místy spíše červenec.

16. 4. 2024