Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Teploty nad 20 °C vydrží, v pondělí se mohou přiblížit ke třicítce

12. 5. 2022 | Poslední aktualizace: 00:00 12. 5. 2022 | mm, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Poměrně teplé a slunečné počasí bude pokračovat i v příštích dnech. Teploty nad 20 °C vydrží, v pondělí se mohou přiblížit ke třicítce Zdroj fotografie: 123rf Po velmi teplé středě přinese na řadu míst letní teploty i čtvrtek. Maxima vystoupí na 23/28 °C, nejtepleji by tentokrát mělo být na jihu Moravy. Mírně nižší teploty očekáváme v Karlovarském kraji. Za teplotními rozdíly bude stát studená fronta, která ale bude poměrně nevýrazná. Přinese spíš ojedinělé lokální přeháňky, poněkud více by jich mohlo být na jihovýchodě ČR.

Během pátku očekáváme místy přeháňky nebo občasný déšť na jihu a východě, během odpoledne ale bude srážek ubývat. Teploty zůstanou poměrně vysoké, v maximech na úrovni 22/26 °C.

Víkend přinese ukázkové počasí pozdního jara, bude převažovat jasno až polojasno s příjemnými teplotami 20/24 °C v sobotu a 22/26 °C v neděli. Noční a ranní teploty budou vzhledem k vyjasnění poměrně nízké, v údolích může být brzy ráno jen kolem 6 °C. Po východu slunce ale teploty vystřelí nahoru. 

V pondělí k nám pronikne teplejší vzduch a maxima se dostanou podle aktuálních předpokladů na 24/28 °C. Vzhledem k rozdílům mezi modely je třeba počítat s možnou změnou o cca 2 °C nahoru i dolů. Vyloučit tak nemůžeme ani dosažení 30 °C v nížinách. Změna dorazí v úterý, kdy očekáváme studenou frontu s přeháňkami. Intenzita ochlazení zatím není úplně jasná, pravděpodobně však chladnější počasí nevydrží dlouho a ve druhé polovině týdne dojde opět k oteplení.



Tak horkou první půlku dubna Evropa nikdy nezažila

Tak horkou první půlku dubna Evropa nikdy nezažila

Příliv teplého vzduchu v minulých týdne překonával rekordy opravdu výrazně. Počasí ve velké části Evropy - tedy nejen u nás - připomínalo místy spíše červenec.

16. 4. 2024
Kde bude v příštích dnech sněžit?

Kde bude v příštích dnech sněžit?

Ochlazení je v těchto dnech velice výrazné, očekáváme nyní přeháňky, ale do nižších poloh sněžení už nezavítá. Studené počasí vydrží zhruba do víkendu, pravděpodobně v neděli k nám začne pronikat už zase teplejší vzduch.

15. 4. 2024