Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

V polovině týdne až 29 °C, na víkend se mírně ochladí

9. 5. 2022 | Poslední aktualizace: 00:00 9. 5. 2022 | mm, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Na většině území zaznamenáme alespoň jeden letní den. V polovině týdne až 29 °C, na víkend se mírně ochladí Zdroj fotografie: 123rf

V příštím týdnu nás čeká závan regulérního letního počasí, teploty se v polovině týdne dostanou na řadě míst nad 25 °C a v nížinách se mohou přiblížit i ke třicítce. 

Pokud to vezmeme od začátku, tak v pondělí a úterý očekáváme denní maxima v rozsahu 19/24 °C, ve druhý uvedený den se ale v Čechách mohou maxima dostat až k 26 °C. Na obloze bude ráno převládat skoro jasno až polojasno, během dne se ale bude tvořit kupovitá oblačnost a s ní spojené přeháňky. V pondělí nás mohou zastihnout kdekoliv, i když na severozápadě je jejich pravděpodobmost poměrně malá, v úterý je čekáme zejména na jihozápadě Čech.

Nejvyšší teploty příštího týdne dorazí ve středu a ve čtvrtek. Středeční maxima dosáhnou 24/28 °C, ve středních Čechách a v nížinách severozápadních Čech se nedá vyloučit i o trochu vyšší maximum. Bude většinnou slunečno, maximálně přechodně oblačno. Přeháňky úplně vyloučit nelze, ale měly by být velmi ojedinělé. Následující den začne počasí u nás ovlivňovat studená fronta. Před ní ale mohou teploty, zejména na Moravě dosáhnout až 29 °C a při vhodných podmínkách se možná dočkáme i prvního letošního tropického dne. 

Studená fronta přinese přeháňky, pravděpodobně i nějakou bouřku a v neposlední řadě mírné ochlazení. V pátek se teploty sníží na 20/24 °C a počítat musíme i s lokálními přeháňkami. O víkendu budou teploty "jen" kolem 20 °C, ale podle aktuálních materiálů by přeháněk mělo být jen málo. Tlaková výše pravděpodobně bude ovlivňvat počasí i v několika následujících dnech a příjemné počasí s polojasnou až oblačnou oblohou a teplotami kolem 20 °C by tak mohlo vydržet i na začátku následujícího týdne. 



První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

Po nejchladnějším víkendu od února i začátek nového týdne pokračuje v chladném rázu a ve znamení srážek, o víkendu by už ale mělo dorazit citelné oteplení.

22. 4. 2024
Neděle byla ve znamení zimního a aprílového počasí

Neděle byla ve znamení zimního a aprílového počasí

Také druhý z víkendových dnů byl velmi studený, na západě Čech napadlo i přes 10 cm sněhu a po večerním vyjasnění nás čeká mrazivá noc.

21. 4. 2024