Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Příští týden už půjdou teploty nad 25 °C!

5. 5. 2022 | Poslední aktualizace: 00:00 5. 5. 2022 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Není vyloučeno ani překročení tropické třicítky! Příští týden už půjdou teploty nad 25 °C! Zdroj fotografie: 123rf

Už v tomto týdnu se teploty vzduchu dostávají na velmi příjemných přibližně 20 °C. Výhled na další dny ukazuje, že přibližování se k létu bude pokračovat. I když ne hned, neboť do neděle se denní teploty budou udržovat na stávající úrovni, tedy nadále s maximy poblíž 20 °C. V pátek čekáme větší oblačnost, srážky hrozí hlavně v jižní polovině republiky. V sobotu se také dá očekávat více srážek a hlavně oblačnosti na jihu. V neděli by srážky měly být už jen výjimečné a oblačnost bude po celém Česku spíše menší. 

Příštá týden zatím vypadá velice příjemně. Především jeho první polovina se jeví jako převážně slunečná a denní teploty postupně utěšeně porostou! Ve středu a ve čtvrtek by denní teploty měly překračovat letních 25 °C! A vlastně by se na některých místech mohly za dobrých okolností přiblížit už i k tropické třicítce, a ani její překonání není vyloučeno! Pravděpodobnější je, že se maxima dostanou na zhruba 27 °C. Tak jako tak, půjde o první letní dny v tomto roce. V téměř polovině května už to není nic zvláštního...

Druhá půlka příštího týdne by se už měla nést ve znamení větší pravděpodobnosti přeháněk a i bouřek. To se ovšem na týden dopředu těžko přesně určuje. Teploty se s poměrně velkou pravděpodobností o něco sníží, ale nadále by se už měly udržovat nad 20°C, vzduch nad střední Evropou zůstane spíše teplejší, ale bude záležet na přesném množství srážek a oblačnosti. Nejteplejšími dny příštího týdne tak budou nejspíše středa či čtvrtek.



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024