Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Teploty kolem nuly až do konce týdne, ve čtvrtek další sněžení

8. 12. 2021 | Poslední aktualizace: 00:00 8. 12. 2021 | mm, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Se zimními projevy počasí se budeme setkávat i v dalších dnech Teploty kolem nuly až do konce týdne, ve čtvrtek další sněžení Zdroj fotografie: 123rf.com

Už od pátku 26. listopadu převládá na našem území spíš zimní ráz počasí. Ten bude pokračovat i v následujících dnech. V úterý a ve středu bude poměrně hodně oblačnosti, většinou oblačno až zataženo, ale hlavně ve středu se na východě území může ukázat i slunce a polojasná obloha. Srážek moc nebude, trochu četnější je čekáme v úterý v Čechách a v Beskydech. Půjde většinou o sněžení, ale hlavně na jihozápadě se nedají vyloučit i mrznoucí či smíšené srážky. Odpolední teploty dosáhnou -2/3 °C.

Najvíce nového sněhu přinese v tomto týdnu čtvrtek. Sněžit by mělo na většině území, na krajním východě může padat i déšt se sněhem. Modely se shodují na postupném ubývání srážek během dne, ale neshodují se zatím na množství srážek a tedy i nového sněhu. Hlavně na Moravě by mohlo místy napadnout 5 cm, možná až 10 cm nového sněhu. Odpolední teploty čekáme v rozsahu -2/2 °C.

V pátek a o víkendu bude počasí klidnější, sněžení bude spíš lokální. Denní teploty zůstanou kolem nuly nebo slabě nad ní, noční slabě pod nulou. V příštím týdnu se k nám zřejmě dostane teplejší vzduch, ale pravděpodobně minimálně zpočátku zůstane inverze a s ní i nižší teploty v nížinách a ve středních polohách. 



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024