Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Nejbližší dny kolem 5 °C, od pátku sněžení i v nížinách?

23. 11. 2021 | Poslední aktualizace: 00:00 23. 11. 2021 | mm, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Koncem týdne se dále ochladí. Nejbližší dny kolem 5 °C, od pátku sněžení i v nížinách? Zdroj fotografie: 123rf.com

Úterý, středa a čtvrtek přinesou poměrně typické listopadové počasí. Často bude oblačno až zataženo, ale místy se dočkáme i polojasné oblohy. V úterý ráno to může být kdekoliv, později už asi jen na jihu. Ve středu je šance na polojasno hlavně na jihu území, ale večer se oblaky mohou protrhávat i jinde. Poslední den z této trojice, čtvrtek, přinese polojasno spíš ojediněle, možná četněji na jihozápad Čech. Odpolední teploty budou v těchto dnech od 2 °C do 6 °C, ve středu asi o jeden stupeň vyšší.

Změna dorazí s páteční studenou frontou. V chladném vzduchu se sníží hranice sněžení, pravděpodobně přechodně i do nížin. Situace je ale stále poměrně nejistá, fronta se zřejmě bude vlnit a poloha srážek i teplotního rozhraní se ještě může měnit. Aktuálně to vypadá na častější sněžení ve východní polovině území s tím, že na východě Moravy a Slezska by padal zpočátku spíš déšť. Na západě bude sice chladný vzduch, ale srážek pravděpodobně méně. Denní teploty čekáme od 0 °C do 4 °C.

Podobný ráz počasí čekáme i o víkendu a na začátku nového týdne. Bude hodně oblačnosti s občasnými srážkami. Většinou budou pravděpodobně sněhové, ale v nížinách a na východě území (nad kterým bude o víkendu o něco teplejší vzduch) může i pršet. Denní teploty zůstanou na 0/5 °C. Počátkem prosince se pravděpodobně slabě oteplí a hranice sněžení se o něco zvýší, ale detaily budeme ještě upřesňovat.


Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024