Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Ve středu četnější přeháňky a bouřky, o víkendu možný vydatný déšť

28. 7. 2021 | Poslední aktualizace: 00:00 28. 7. 2021 | mm, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Méně srážek naopak přinese čtvrtek. Ve středu četnější přeháňky a bouřky, o víkendu možný vydatný déšť Zdroj fotografie: 123rf

Nejbližší dny přinesou hodně proměnlivé počasí, občas bude svítit slunce, ale nevyhneme se ani přeháňkám a bouřkám. Poměrně časté budou přeháňky nebo bouřky budou během středy, kdy se postupně objeví na většině území. Naopak, nejméně srážek bude z nejbližších dní zřejmě ve čtvrtek, kdy čekáme jen ojedinělé přeháňky a většinou polojasnou, případně oblačnou oblohu. 

V pátek už přeháněk a bouřek opět mírně přibude, měly by postupně zasáhnout asi polovinu území. Odpolední teploty během těchto tří dnů budou většinou kolem 25 °C, na východě může být až 30 °C.

Komplikovaná je aktuálně předpověď na víkend. Podle nejnovějších materiálů by se na frontě mohly objevit i poměrně vydatné srážky. Na detailní předpověď úhrnů je zatím brzy, ale především na východě ČR počítají některé modely v neděli i se srážkami přes 30 mm, ojediněle i přes 50 mm za 24 h. Situaci budeme dál sledovat a předpověď případných vydatných srážek budeme dále upřesňovat.



Čeká nás teplý velikonoční víkend

Čeká nás teplý velikonoční víkend

V následujících dnech bude nad naše území proudit velmi teplý vzduch od jihu, který kromě nadprůměrně vysokých teplot přinese nad naše území také saharský prach, který dokonce může ovlivnit předpovídané teploty. Očekáváme poměrně slunečné počasí, se srážkami se setkáme kromě pátku až v pondělí nebo vzácně v neděli.

28. 3. 2024
Srážkově nadprůměrná, ale na sníh chudá, zima 2023/2024

Srážkově nadprůměrná, ale na sníh chudá, zima 2023/2024

Zima na přelomu let 2023 a 2024 přinesla o 67 % srážek více ve srovnání se zimami 1961-2000. Vzhledem ale k pokračujícímu trendu teplých, a převážně deštivých, zim tomu sněhová nadílka vůbec neodpovídala. Situace s malým množstvím sněhu byla pochopitelně výraznější v nížinách než v horských oblastech.

27. 3. 2024