Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Příští dny už beze srážek a s teplotami příjemnými

18. 7. 2021 | Poslední aktualizace: 00:00 18. 7. 2021 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Maxima kolem 25 °C, vzrostou pak o víkendu Příští dny už beze srážek a s teplotami příjemnými Zdroj fotografie: 123rf Léto je teď kalendářně vlastně na svém úplném vrcholu. Je tak akorát teplé, úmorná vedra nás až tak moc netrápí, horkých dní bylo tak akorát, jak to k létu patří. A v tomto duchu bude zatím i dále pokračovat. Ve srovnání s poněkud divočejšími minulými dny se navíc nyní počasí velmi uklidní, zmizí četné bouřky a proměnlivost v počasí i teplotách. 

A tak jde shrnout, že vlastně od pondělí do pátku bude počasí v Česku velice podobné. S tím, že možnost srážek se zdá jen hned v pondělí, ale pouze ve formě lokálních přeháněk v odpoledních hodinách. Teploty by se od pondělí do čtvrtka měly pohybovat v denních maximech okolo 25 °C, o něco tepleji bude na Moravě než v Čechách. V pátek už by teploty měly odskočit už trochu výše a maxima vystoupají k 28 °C, při stále slunečném dnu. Bude to příznak zase se blížícího teplejšího vzduchu.
 
O víkendu by měl teplý vzduch gradovat a teploty se vyšplhají k tropické třicítce, zatím se nezdá, že by mělo jít o extrémní vedra dosahující třeba k 35 °C. Vidíme teploty nanejvýše do 32 °C. V neděli by se pak od západu mohly objevit opět silné bouřky, které by se následně přenesly i do dalších dní na začátku dalšího týdne. Načasování bouřek i jejich přesné rozložení a sílu bychom v příštích dnech upřesnili, přece jen je to až skoro za týden a situace se může změnit. Je taky nejasné, jak moc se následně ochladí. 

Momentálně je jisté, že nejbližší dny budou převážně slunečné a teplotně příjemně letní.



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024