Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Z víkendu lepší neděle

11. 6. 2021 | Poslední aktualizace: 00:00 11. 6. 2021 | meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Dosavadní proměnlivé počasí skončí po sobotě. Z víkendu lepší neděle Zdroj fotografie: meteocentrum.cz

V sobotu čekáme zpočátku jasnou oblohu, během dne však bude rychle přibývat oblačnost. Odpoledne již bude převládat oblačná až zatažená obloha. K tomu se po poledni začnou vytvářet lokální přeháňky a bouřky. Největší pravděpodobnost deště je na severu a východě území, na jihozápadě bude srážek minimum. Nejvyšší teploty se budou pohybovat kolem 25°C, v místech s deštěm však méně.

Neděle již ukončí dosavadní proměnlivý charakter počasí - srážky se objeví jen ojediněle na severních horách, jinak se obejdeme bez deště. Oblačnost se bude postupně od jihozápadu protrhávat a od večera nás bude prakticky nad celým územím již provázet jasná obloha. Maximální teploty se budou pohybovat kolem 20°C.

Příští týden bude nastolené pěkné počasí přetrvávat - modely se shodují na suchém a slunečném počasí minimálně do příštího pátku. Teploty v průběhu týdne postupně porostou a ke konci týdne počítejme i s možností třicítek. Výhled na závěr příštího týdne je však zatím stále nejistý a v nejbližších dnech jej na Meteocentru budeme upřesňovat.



O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

Na horách hrozí především v sobotu přívaly sněhu, v nižších polohách pak hlavně v neděli a v pondělí aspoň ranní mrazy. Denní teploty budou podobné nebo i nižší, než panovaly v únoru.

18. 4. 2024
Tip na víkend? Na hory za sněhem, třeba i na běžky!

Tip na víkend? Na hory za sněhem, třeba i na běžky!

Ochlazení přináší do hor po čase opět sníh. Někde ho už je víc než v únoru a v dalších dnech navíc ještě připadne - nejspíš především v noci na sobotu. O víkendu bude navíc velice chladno...

18. 4. 2024