Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Teploty nad 20 °C vydrží, přidají se přeháňky

3. 6. 2021 | Poslední aktualizace: 00:00 3. 6. 2021 | mm, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Počasí si udrží ráz mírného léta. Teploty nad 20 °C vydrží, přidají se přeháňky Zdroj fotografie: 123rf

Po neobvykle chladném jaru se v posledních dnech oteplilo a teploty častěji vystupují nad 20 °C. V dalších dnech čekáme spíš malé teplotní změny, výrazné ochlazení ani nástup tropických veder nás v nejbližších dnech nečeká.

Dnešní čtvrteční den bude většinou slunečný, přechodně může být oblačno kupovitou oblačností. Přeháňky budou velmi výjimečné, spíš v horských oblastech. Teploty vystoupí na 22/26 °C, trochu chladnější bude severovýchod s maximy blízko 21 °C.

Páteční odpolední teploty budou opět na 22/26 °C, ale v Čechách může být až 28 °C - hlavně v nížinách středních a severozápadních Čech. Hlavně v západních Čechách už ale budou přeháňky častější a mohou se objevit i bouřky. Jinde budou srážky spíš ojedinělé, ale asi i tak četnější než ve čtvrtek.

Složitější je předpověď na víkend, kdy naše počasí ovlivní tlaková níže. Pravděpodobně se na většině území se objeví přeháňky, hlavně v sobotu je i možnost bouřek. Kvůli meteorologické situaci je ale prognóza spíše nejistá a přesný čas a množství srážek se ještě bude upřesňovat. Víkendová maxima budou většinou v rozsahu 20-26 °C, ale při srážkách musíme počítat s nižšími teplotami.

Velké změny se nerýsují ani na začátku nového týdne, odpolední teploty zůstanou mírně nad dvacítkou a pravděpodobně se setkáme s místními přeháňkami a polojasnou až oblačnou oblohou. Mírné červnové počasí tak bude pokračovat.



Tak horkou první půlku dubna Evropa nikdy nezažila

Tak horkou první půlku dubna Evropa nikdy nezažila

Příliv teplého vzduchu v minulých týdne překonával rekordy opravdu výrazně. Počasí ve velké části Evropy - tedy nejen u nás - připomínalo místy spíše červenec.

16. 4. 2024
Kde bude v příštích dnech sněžit?

Kde bude v příštích dnech sněžit?

Ochlazení je v těchto dnech velice výrazné, očekáváme nyní přeháňky, ale do nižších poloh sněžení už nezavítá. Studené počasí vydrží zhruba do víkendu, pravděpodobně v neděli k nám začne pronikat už zase teplejší vzduch.

15. 4. 2024