Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Výraznější oteplení přijde zřejmě po 8. květnu

1. 5. 2021 | Poslední aktualizace: 00:00 1. 5. 2021 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Do té doby chladno a občas déšť Výraznější oteplení přijde zřejmě po 8. květnu Zdroj fotografie: Martin Štros Chladné počasí v Česku trvá vlastně už několik týdnů a ještě jeden další týden trvat bude. S příchodem května se zase ochladilo a zatáhlo, denní teploty v sobotu stoupají maximálně k 15 °C. Neděle bude ještě horší, den bude zatažený a zejména dopoledne dost deštivý. Odpoledne srážky postupně ustanou, trocha vyjasnění možná přijde večer. Nicméně teploty se většinou nedostanou nad 12 °C, maximálně na jihu Moravy může být lehce tepleji. 

A příští týden? Jeho pracovní část nám rozhodně nějaké ohřátí nedopřeje. Obecně se denní teploty od pondělí do pátku budou pohybovat někde mezi 10 a 15 °C, k tomu větší oblačnost a místy s deštěm. Pondělí bude oblačné, s malou možností přeháněk a teplotami do 13 °C. Nejteplejší den, možná i trochu slunečnější, by mělo být úterý s maximy snad až 17 °C. Od středy do pátku máme pravděpodobnost srážek největší a teploty se zase zanoří pod 15 °C. Přesný výskyt srážek na tyto dny bude třeba v předpovědi ještě upřesnit. 

Od soboty 8. května nám modely nabízejí konečně vyjasnění a výraznější oteplení. Je to tedy zatím trochu daleko a trochu nejisté, ale modely to nyní tak vidí. Znamenalo by to, že už o příštím víkendu bychom se dočkali prudkého oteplení, na neděli 9. května už dokonce některé modely malují i 25 °C. Pozor, hovoříme o výstupu jednoho modelu, nikoliv o předpovědi. Jiné modely ukazují méně, a tak předpovídáme na příští neděli "pouze" 18/22 °C. Ale i to už je příjemné, ne?



Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024
První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

Po nejchladnějším víkendu od února i začátek nového týdne pokračuje v chladném rázu a ve znamení srážek, o víkendu by už ale mělo dorazit citelné oteplení.

22. 4. 2024