Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

V sobotu fronta s větrem, v dalším týdnu oteplení až na 21 °C

26. 3. 2021 | Poslední aktualizace: 00:00 26. 3. 2021 | mm, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Počasí už nabývá typicky jarního charakteru. V sobotu fronta s větrem, v dalším týdnu oteplení až na 21 °C Zdroj fotografie: 123rf

Ve čtvrtek už jarní teploty dorazily na celé území Česka. V podobném duchu se ponese i pátek, s maximálními teplotami 13/17 °C. Kromě ojedinělých přeháněk a částečně zvětšené oblačnosti tak příliš velkou změnu proti čtvrtku nezaznamenáme.

Výraznější proměna počasí dorazí v sobotu na studené frontě. Ta přinese přeháňky, postupně od výšky cca 700 m sněhové. Vzácně se nedá vyloučit ani jarní bouřka. Hlavně v Čechách se rozfouká i poměrně silný západní vítr, který bude snižovat pocitovou teplotu. Počasí tedy bude celkově spíš aprílové.

Ochlazení ale bude jen dočasné a nepříliš dramatické - nedělní teploty za frontou zůstanou na 8/12 °C. V pondělí už bude zesilovat příliv teplého vzduchu, ve kterém se oteplí na 14/18 °C a hlavně na jihu už bude pravděpodobně převládat polojasno. Vzestup teplot se zastaví v úterý a ve středu mezi 16 °C a 21 °C. Nedá se vyloučit, že v nížinách bude ještě o trochu tepleji. První dubnové dny už zřejmě přinesou opětovné ochlazení, ale detaily jsou zatím nejisté.



Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsku před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024
První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

Po nejchladnějším víkendu od února i začátek nového týdne pokračuje v chladném rázu a ve znamení srážek, o víkendu by už ale mělo dorazit citelné oteplení.

22. 4. 2024