Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Příští týden oteplení, na jeho konci 15 °C

20. 3. 2021 | Poslední aktualizace: 00:00 20. 3. 2021 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Na Velikonoce už některé modely slibují skoro letní teploty Příští týden oteplení, na jeho konci 15 °C Zdroj fotografie: 123rf Současné ochlazení vrcholí sobotními teplotami kolem nuly a dá se říci, že před námi jsou teď už jen teplejší zítřky. Již v neděli nás čeká přechod teplé fronty, která přinese sice zase zataženou oblohu a občasný déšť, ale současně s tím i zvýšení teplot. Hlavně v Čechách, kde by na severozápadě mohlo být odpoledne až 7 °C, na zbytku území se teploty většinou udrží pod 5 °C. Což je už výrazně více než v sobotu. A příští týden na to naváže dalším oteplením.

Pondělí ještě přinese stále poměrně velkou oblačnost a i ojedinělou možnost srážek, přičemž teploty by už na celém území měly vystoupat na 3/7 °C. Od úterý bychom se měli dočkat daleko většího množství slunce, vlastně následně až do konce týdne počítáme převážně s polojasnou oblohou. Některé dny mohou být úplně slunečné, jiné s trochou více obláčků, ale už nebudou vůbec pršet. A teploty utěšeně porostou! V úterý by se maxima měla dostat až na 9 °C, ve středu na 11 °C, ve čtvrtek na 12 °C, v pátek 14 °C a o víkendu už počítáme s maximy až do 15 °C.

Předpověď přesné výše denních teplot se může trochu změnit, ale je jisté, že se v průběhu příštího týdne dočkáme výrazného oteplování a slunečných dnů. Ještě je příliš brzy říci, jaké nás čekají Velikonoce. Americký model GFS, který patří mezi nejspolehlivější, odhaduje nyní na Velikonoce teploty kolem 20 °C, v některých dnech až 22 °C. Není to nereálné, přece jen už bude duben, takže by takové teploty nebyly vůbec překvapivé.



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024