Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Nejbližší dny přinesou slunce, ale i nízkou oblačnost

19. 2. 2021 | Poslední aktualizace: 00:00 19. 2. 2021 | mm, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Příští týden dorazí i velmi vysoké teploty. Nejbližší dny přinesou slunce, ale i nízkou oblačnost Zdroj fotografie: 123rf

Po delším studeném období se v posledních dnech v Česku oteplilo a předjarní či dokonce jarní teploty budou pokračovat i v dalších dnech. Počasí bude ovlivňovat tlaková výše, která k nám bude posílat velmi teplý vzduch od jihu až jihozápadu.

Jak to tak bývá při těchto situacích, čekáme i v následujích dnech výskyt nízké oblačnosti a případně i mlh. V sobotu by se měla nízká oblačnost objevit jen místy, především na Moravě a na Vysočině. Na zbytku území bude obloha většinou polojasná. Teploty se dostanou na 3/8 °C, v Čechách při slunečném počasí až na 12 °C.

Nejvíce nízké oblačnosti by měla přinést neděle a pondělí. Hlavně v neděli čekáme zataženo na většině území s výjimkou hor a východní Moravy. V pondělí už by se měly oblaky protrhávat i na jihozápadě Čech. Nedá se ale úplně vyloučit, že díky silnějšímu slunečnímu záření bude nakonec nízké oblačnosti o něco méně. Teploty budou po oba dny převážně kolem 6-7 °C, při vyjasnění mohou překročit i 10 °C.

Výrazné ubývání nízké oblačnosti čekáme od úterý a s tím bude spojené i výrazné oteplení. Na jihozápadě se teplota může dostat i na 16 °C, jinak bude většinou kolem 11 °C. Středa a čtvrtek by měly přinést většinou slunečné počasí s maximy mezi 12 °C a 16 °C. Lokálně se ale mohou objevit mlhy a přípdně i nízká oblačnost. Mírné ochlazení dorazí od pátku nebo od soboty za studenou frontou.



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024