Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Sněhu dál přibývá, některé hory už hlásí přes půl metru

13. 1. 2021 | Poslední aktualizace: 00:00 13. 1. 2021 | mm, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Po velmi špatném začátku zimy se sněhová situace zlepšuje a to nejen na horách Sněhu dál přibývá, některé hory už hlásí přes půl metru Zdroj fotografie: 123rf

Během posledního týdne na Česka dorazila zima a sníh se ukázal někdy i v nižších polohách. Nejvíce ho je samozřejmě na horách a v dnešním článku se podíváme, s jakou pokrývkou zde můžeme aktuálně počítat.

Zcela nejvíce je podle měření ze středečního rána v Krkonoších, na hřebenech se můžeme setkat i s více než 70 cm sněhu. Není to ale všude, někde je jen kolem 40 centimetrů. Ale i tak už je to solidní základ.

V těsném závěsu je pohraniční hřeben Šumavy, odkud bylo hlášeno ráno lehce přes půl metru, ale další sněžení přes den dostalo pokrývku na Plechém až nad 60 cm. V nižších částech Šumavy je sněhu méně, většinou 15-40 cm. Necelý půl metr, přesněji 48 cm byl reportován i z Jizerských hor.

O trochu hůře jsou na tom hřebeny Jeseníků a Beskyd, kde leží 35-40 cm mocná vrstva. Podmínky na běžky se zlepšují na Vysočině, kde se kromě nejnižších poloh můžeme setkat s 10-25 cm sněhu.

Pro více informací se podívejte do našeho sněhového zpravodajství.



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024