Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Zima přitvrdí, noční teploty i pod -10 °C

8. 1. 2021 | Poslední aktualizace: 00:00 8. 1. 2021 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Příští týden se i v nižších polohách objeví další sněžení Zima přitvrdí, noční teploty i pod -10 °C Zdroj fotografie: 123rf Velká část Česka je pod sněhem a teploty se nyní pohybují přes den kolem nuly a v noci mírně pod ní. Předpověď na další dny ukazuje, že zimní ráz počasí nejen že zůstane, ale ještě trochu posílí. Oba víkendové dny navážou s denními teplotami stále kolem nuly, přičemž sobota bude stále s větší oblačností a ranním jen mírným mrazem v hodnotách -1 až -5 °C. Neděle přinese o malinko nižší ranní minima, zhruba -2/-6 °C, také maximální teploty čekáme o něco nižší a nad bod mrazu už se budou dostávat jen výjimečně (-3/+1 °C). Neděle by k tomu měla být více slunečná, na řadě míst by mohlo být dokonce i jasno.

Na začátku příštího týdne dokonce ještě přituhne, když v pondělí očekáváme velmi mrazivé ráno s minimy -6/-10 °C, avšak lokálně nás mohou zaskočit i silnější mrazy. Půjde o zatím nejstudenější noc této zimy. Ani slunečný den pak nedostane teploty nad nulu, když předvídáme maxima -4/0 °C. Následovat bude další hodně studená noc z pondělka na úterý, opět s mrazy až kolem -10 °C. V průběhu úterý pak bude od západu přibývat oblačnost a nejspíš se během dne přidá sněžení či mrznoucí déšť. Denní teploty se lehce zvýší k nule.

V noci na středu očekáváme zase studenou frontu, která přinese sněžení a zajistí tak nejen novou sněhovou pokrývku, ale také dalších několik dní s teplotami pod nulou. K tomu ani v dalších dnech nevylučujeme další sněžení. Na druhou polovinu týdne se modely ještě dost rozcházejí, ale celkově se ukazuje, že zimě se u nás zalíbilo a nějakou dobu s námi zůstane.



Skandinávie i nadále prožívá neobvykle chladné počasí

Skandinávie i nadále prožívá neobvykle chladné počasí

Po začátku dubna, kdy na řadě míst Skandinávie naměřili meteorologové rekordně nízká minima, i druhá půlka měsíce má být podprůměrné studená.

19. 4. 2024
O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

Na horách hrozí především v sobotu přívaly sněhu, v nižších polohách pak hlavně v neděli a v pondělí aspoň ranní mrazy. Denní teploty budou podobné nebo i nižší, než panovaly v únoru.

18. 4. 2024