Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Na severovýchodě nasněžilo i v nižších polohách!

29. 11. 2020 | Poslední aktualizace: 00:00 29. 11. 2020 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Západ území se naopak může dočkat v úterý Na severovýchodě nasněžilo i v nižších polohách! Zdroj fotografie: 123rf Už v sobotu se pod prvním letošním sněhem ocitla téměř celá východní polovina Slovenska, včetně větších měst jako jsou Košice. V noci na neděli přišlo sněžení i do severovýchodní části Česka, takže v neděli dopoledne se objevila slabší sněhová pokrývka už ve výškách kolem 300 metrů nad mořem. Zajímavá je situace třeba v Ostravě, kde podle webových kamer lehce nasněžilo na letišti v Mošnově, ale v městské části Poruba je na zdejší kameře vidět, že se sníh neudržel. Ostrava se nachází ve výškách okolo 250 metrů nad mořem. 

Trvalejší sněžení se dopoledne objevilo v Jeseníkách a Beskydech, kde se sněhová pokrývka už logicky udržuje a přibývá, neboť teploty jsou pod nulou. Sněžení se pomalu rozšiřuje i do Orlických hor a odpoledne je možné, že budou vločky poletovat i v Krkonoších, nebo také na Českomoravské vrchovině. Na všech těchto místech se dočká krajina jen poprašku sněhu, protože srážky nejsou nijak vydatné. Ani v Jeseníkách a Beskydech by nemělo jít o více než 5 cm sněhu. 

Další sněžení by se podle aktuálních předpokladů mohlo objevit v úterý a to tentokrát pro změnu v západní polovině Čech. Sněžení se objeví v úterý ráno a dopoledne, přijde od západu a směrem k východu bude slábnout, očekáváme, že dorazí zhruba na úroveň Prahy a celkově řeky Vltavy, na východ od Vltavy už by dojít neměl. V západní polovině Čech se díky podnulovým teplotám udrží sněhová pokrývka i na zemi, ale nepůjde o nic velkého, protože srážky budou slabé. Modely budou jejich rozah ještě upřesňovat během pondělí.



Kde bude v příštích dnech sněžit?

Kde bude v příštích dnech sněžit?

Ochlazení je v těchto dnech velice výrazné, očekáváme nyní přeháňky, ale do nižších poloh sněžení už nezavítá. Studené počasí vydrží zhruba do víkendu, pravděpodobně v neděli k nám začne pronikat už zase teplejší vzduch.

15. 4. 2024
Neděle bude na delší dobu poslední teplý den

Neděle bude na delší dobu poslední teplý den

V neděli očekáváme maximální denní teploty v rozmezí 21/25 °C, na jižní Moravě lokálně až 27 °C. Chladněji již bude na severozápadě a na severu území, kde budou teploty stoupat maximálně na 20 °C. Přicházející studená fronta se bude vlnit, a tak k nám studený vzduch pronikne zejména až v noci na úterý.

14. 4. 2024