Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

V příštím týdnu teploty kolem 5 °C, srážek minimum

22. 11. 2020 | Poslední aktualizace: 00:00 22. 11. 2020 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Občas se objeví inverze, občas i slunce V příštím týdnu teploty kolem 5 °C, srážek minimum Zdroj fotografie: 123rf.com Závěrečná fáze listopadu přinese počasí více méně typické pro tuto část roku. Teploty se ustálí na hodnotách poblíž 5 °C, nebo o malinko vyšších. Jednotlivé nejbližší dny se budou lišit množstvím oblačnosti, které bude spíš více, místy půjde o oblačnost inverzní, střídavě také frontální, v některých dnech se ovšem může prosadit i slunce. Inverze jsou nejpravděpodobnější od úterka do čtvrtka, kdy nad námi bude nejteplejší vzduch. Od pátku by se inverze objevovat neměly a převáží spíš frontální oblačnost.

Předpovědět přesné množství oblačnosti na konkrétní dny je v tomto charakteru počasí velice složité, bude se to navíc lišit dost i v rámci republiky. Srážky po zbytek měsíce téměř nečekáme - pokud ano, tak jen slabý déšť v pondělí, a pak je malá možnost trochy deště na konci týdne. Na víkend některé modely uvažují mírnější ochlazení, které by přineslo na hory i slabé sněžení. Ale to je spíše méně pravděpodobná možnost.

Dlouhodobý výhled zatím naznačuje spíš pokračování stávající situace i do začátku prosince. Takže denní maxima v nižších polohách nadále zhruba kolem 5 °C nad nulou a minimum srážek. Na přelomu listopadu a prosince vidíme již menší pravděpodobnost inverzí a spíš nižší teploty na horách. 




O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

Na horách hrozí především v sobotu přívaly sněhu, v nižších polohách pak hlavně v neděli a v pondělí aspoň ranní mrazy. Denní teploty budou podobné nebo i nižší, než panovaly v únoru.

18. 4. 2024
Tip na víkend? Na hory za sněhem, třeba i na běžky!

Tip na víkend? Na hory za sněhem, třeba i na běžky!

Ochlazení přináší do hor po čase opět sníh. Někde ho už je víc než v únoru a v dalších dnech navíc ještě připadne - nejspíš především v noci na sobotu. O víkendu bude navíc velice chladno...

18. 4. 2024