Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Oblačné počasí s teplotami kolem 11 °C až do konce týdne

27. 10. 2020 | Poslední aktualizace: 00:00 27. 10. 2020 | mm, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Teploty budou na konec října spíš mírně nadprůměrné. Oblačné počasí s teplotami kolem 11 °C až do konce týdne Zdroj fotografie: 123rf

Po studeném počasí kolem poloviny října se oteplilo a teploty kolem nebo i nad 10 °C už vydrží do konce měsíce. Úterý přinese maxima mezi 8 a 12 °C, ale na východě Moravy a Slezska múže být až 17 °C. Od západu se přechodně přidá déšť.

Asi nejpříznivější počasí pro vycházky do přírody nabídne v rámci pracovního týdne středa, ve které bychom se místy měli dočkat i polojasné oblohy. Úplně bez přeháněk na celém území ale ani tento den nebude.

Srážek přibude ve čtvrtek a v pátek, s občasným deštěm se setkáme na většině území. Odpolední teploty se moc měnit nebudou, zůstanou mezi 9 °C a 13 °C.

V sobotu začne do našeho počasí promlouvat výběžek vyššího tlaku vzduchu, od jihozápadu tak bude deště ubývat a později se může začít protrhávat i oblačnost. V oblasti vyššího tlaku se v neděli vrátí inverzní ráz počasí s regionální nízkou oblačností. Tam kde se nevytvoří nebo se brzy rozpustí může být i kolem 15 °C, jinak maxima o víkendu dosáhnou 10 °C až 14 °C. Možná ještě teplejší než neděle bude pondělí a úterý, poté už modely naznačují mírné ochlazení.



O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

O víkendu vpád studeného vzduchu vyvrcholí

Na horách hrozí především v sobotu přívaly sněhu, v nižších polohách pak hlavně v neděli a v pondělí aspoň ranní mrazy. Denní teploty budou podobné nebo i nižší, než panovaly v únoru.

18. 4. 2024
Tip na víkend? Na hory za sněhem, třeba i na běžky!

Tip na víkend? Na hory za sněhem, třeba i na běžky!

Ochlazení přináší do hor po čase opět sníh. Někde ho už je víc než v únoru a v dalších dnech navíc ještě připadne - nejspíš především v noci na sobotu. O víkendu bude navíc velice chladno...

18. 4. 2024