Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Ve čtvrtek bude až 20 °C, letos asi naposledy!

20. 10. 2020 | Poslední aktualizace: 00:00 20. 10. 2020 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Už středeční teploty se dostanou příjemně vysoko Ve čtvrtek bude až 20 °C, letos asi naposledy! Zdroj fotografie: 123rf.com

Poté, co jsme přečkali velmi nevlídné počasí minulého týdne, jsme nyní za svou trpělivost odměňováni. Už v neděli a pondělí místy vykouklo sluníčko, nyní se počasí dále zlepšuje. Úterní maxima šplhají už k 15 °C, což je nejvíce za posledních 10 dní. A slunečních paprsků máme dnes ještě víc než v minulých dnech. Počasí se bude ovšem dále zlepšovat a hlavně teploty se ještě zvýší.

Středa sice začne převážně zataženou oblohou, ale během dopoledne bude oblačnosti ubývat a odpoledne už na celém území převáží jasno až polojasno! Maximální teploty vidíme na 13/17 °C, nejtepleji bude na jihu Čech. Tam modely naznačují až 19 °C, zejména v oblasti Českého Krumlova, jak uvádíme v lokální hodinové předpovědi počasí. Ještě více se oteplí ve čtvrtek, který by měl nabídnout polojasnou oblohu a maxima 16/20 °C. Pravděpodobně se dočkáme i lokálního překroční hranice 20 °C a to v Čechách, zatímco Morava bude vlivem inverze o něco chladnější. Pokud dvacítka padne, bude to pravděpodobně v tomto roce už naposledy.

V pátek se počasí mírně pokazí, ale proti tomu, na co jsme si zvykli v minulém týdnu, to bude vlastně stále docela fajn. Na přecházející studené frontě se hlavně odpoledne dočasně zatáhne a objevit se může i slabší déšť. Nepůjde však rozhodně o celý propršený den, některým částem republiky se déšť vyhne úplně a hlavní déšť půjde asi až později večer. Teploty se sníží jen o málo, asi na 13/17 °C.

Také víkendové počasí bude na říjnové poměry příznivé. V sobotu ještě může doznívat déšť na Moravě, ale jen dopoledne. Jinak se objeví proměnlivá oblačnost, určitě bude vykukovat i dost slunce a denní teploty budou stále dosahovat až na 15 °C. Což je na poslední říjnový víkend docela solidní standard. Podle dlouhodobé předpovědi, že podobné počasí se udrží i ve zbývajících říjnových dnech, srážky by měly být hodně vzácné a teploty stále budou útočit na 15 °C. Konec října tak ještě nabídne docela příjemné dny na aktivity v přírodě.



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024