Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Během týdne se oteplí, o víkendu teploty až kolem 20°C

28. 9. 2020 | Poslední aktualizace: 00:00 28. 9. 2020 | mm, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Oblačnosti ale bude většinou hodně. Během týdne se oteplí, o víkendu teploty až kolem 20°C Zdroj fotografie: 123rf

Většina září přinášela do Česka příjemné počasí pozdního léta, některé dny dokonce i tropické teploty. To se ale změnilo páteční studenou frontou. Ochlazení po jejích přechodu bylo velmi razantní, na horách se dokonce objevil sníh.

Chladné počasí setrvá i v první den nového týdne. Pondělní maxima vystoupí převážně jen na 9/13 °C, pouze východní Morava a Slezsko mohou zaznamenat i 16 °C. Den navíc bude na většině území deštivý a na sváteční turistiku tak nebude příliš vhodný.

Další dny od úterý do pátku se teploty mírně zvýší, naměříme většinou kolem 15 °C, ve čtvrtek až 19 °C. Bude stále poměrně dost oblaků, přechodně se ale hlavně v Čechách může objevit i polojasno. Déšť už by neměl být tak plošný jako v pondělí, ale místy s ním stále musíme počítat. Větší pravděpodobnost srážek je na severovýchodě Moravy a ve Slezsku.

Výraznější oteplení dorazí o víkendu. Od jihu k nám pronikne teplý vzduch, který posune denní maxima na hodnoty kolem 20 °C! Oteplení je nyní téměř jisté, ale jeho intenzitu zatím nelze přesně určit. Především na východě republiky by mohlo být i tepleji než zmíněných 20 °C. Počítejme ale s mírným až čerstvým větrem, který bude pocit tepla poněkud snižovat. Pokud bude foukat i přes noc můžeme zaznamenat i velmi vysoká noční minima nad 15 °C. Sledujte aktualizovanou dlouhodobou předpověď přímo pro Vaši lokalitu.



Kde bude v příštích dnech sněžit?

Kde bude v příštích dnech sněžit?

Ochlazení je v těchto dnech velice výrazné, očekáváme nyní přeháňky, ale do nižších poloh sněžení už nezavítá. Studené počasí vydrží zhruba do víkendu, pravděpodobně v neděli k nám začne pronikat už zase teplejší vzduch.

15. 4. 2024
Neděle bude na delší dobu poslední teplý den

Neděle bude na delší dobu poslední teplý den

V neděli očekáváme maximální denní teploty v rozmezí 21/25 °C, na jižní Moravě lokálně až 27 °C. Chladněji již bude na severozápadě a na severu území, kde budou teploty stoupat maximálně na 20 °C. Přicházející studená fronta se bude vlnit, a tak k nám studený vzduch pronikne zejména až v noci na úterý.

14. 4. 2024