Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Déšť v nejbliších dnech může být poměrně vydatný

24. 9. 2020 | Poslední aktualizace: 00:00 24. 9. 2020 | mm, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Na obloze bude převládat zataženo, případně oblačno. Déšť v nejbliších dnech může být poměrně vydatný Zdroj fotografie: 123rf

Po dlouhém období převážně slunečného počasí přichází do střední Evropy tlaková níže, která přinese velkou oblačnost a častý déšť.

pátek se déšť objeví prakticky na celém území. Na většině ČR čekáme úhrny 10-20 mm, ojediněle i více - hlavně na místech, kde se objeví intenzivnější srážky či případná bouřka. Teploty se budou pohybovat maximálně kolem 17 °C s tím, že teplejší bud severovýchod a chladnější západ.

Nejdeštivějším dnem tohoto týdne bude zřejmě sobota, kdy by měla napršet většinou 15-30 mm. Ojediněle se úhrn může přiblížit i k 50 mm. Den bude velmi chladný, maxima budou jen mezi 7 °C a 11 °C. Teplejší by mohla být východní Morava a Slezska s teplotami až 15 °C.

Neděle už přinese výrazné zeslábnutí srážkové činnosti, srážky se objeví jen místy a úhrn 5 mm překročí podle dnešních předpokladů jen vzácně. Podobný ráz počasí s deštěm přibližně na polovině území čekáme i na počátku dalšího týdne. Vzhledem ke složitému pohybu tlakové níže je předpověď srážek od neděle méně spolehlivá a budeme ji průběžně aktualizovat. Ke konci následujícího týdne by mělo srážek i oblaků ubývat a během prvního říjnového víkendu bychom mohli zaznamenat až 20 °C.



Teploty zůstanou pod normálem až do konce dubna

Teploty zůstanou pod normálem až do konce dubna

Chladné počasí vyvrcholí o nadcházejícím víkendu, ale oteplování v průběhu příštího týdne bude jen velmi pozvolné. Na konci měsíce se snad dostaneme k denním teplotám poblíž 20 °C

18. 4. 2024
Tak horkou první půlku dubna Evropa nikdy nezažila

Tak horkou první půlku dubna Evropa nikdy nezažila

Příliv teplého vzduchu v minulých týdnech překonával rekordy opravdu výrazně. Počasí ve velké části Evropy - tedy nejen u nás - připomínalo místy spíše červenec.

16. 4. 2024