Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Chlad, déšť, vítr - prodloužený víkend bude vyloženě ošklivý

23. 9. 2020 | Poslední aktualizace: 00:00 23. 9. 2020 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Teploty přes den mohou být jen kolem 10 °C Chlad, déšť, vítr - prodloužený víkend bude vyloženě ošklivý Zdroj fotografie: 123rf.com Během září jsme si zatím na počasí vůbec nemohli stěžovat. Převládalo slunečno a velice teplo, takto příjemné byly i víkendy. Až poslední víkend, prodloužený o pondělní svátek, přinese velkou změnu a bude pravým opakem. Dokonce můžeme říci, že o moc horší počasí už snad ani být na konci září nemůže. 

Počasí se výrazně zhorší už v pátek, kdy naše území přejde studená fronta. Na té zaprší jen pár hodin, dopoledne hlavně v Čechách a odpoledne pak na Moravě. S tím už přijde ruku v ruce výrazné snížení teplot, kdy maximální teploty vystoupí odpoledne už jen na 14/18 C, jen na východě na Ostravsku bude před příchodem deště o malinko tepleji, zde až 20 °C. 

Pak přijdou volné dny, které budou velice deštivé. Vůbec nejvíc trvalého deště čekáme v sobotu, neděle a pondělí doprovodí už "jen" déšť občasný. I když asi nebude pršet úplně po celé tři dny v kuse, tak celkově bude trvale pošmourno a minimálně mokro. Denní teploty očekáváme v sobotu, neděli i pondělí jen maximálně kolem 12 °C. V neděli může být dokonce jen okolo 10 °C. Na hřebenech českých hor nejsou vyloučeny dokonce ani sněhové vločky!  

A aby toho nebylo málo, kromě nízkých teplot a deště bude ještě počasí znatelně znepříjemňovat vítr. Ten bude západního až severozápadní směru a ještě sníží pocitovou teplotu a příjemnost počasí. Prostě, na konci září snad ani horší počasí na prodloužený víkend vyjít nemůže!

Aspoň malou útěchou je, že po víkendu se počsí zlepší - vyjasění se a postupně trochu oteplí. Další víkend 3. - 4. říjan vyapdá zase na slunce a babí léto. To je však ještě daleko a nejdu tento výhled brát se stoprocentní jistotou. V ošklivém počasí o nejbližším prodlouženém víkendu už se předpověď bohužel asi nesplete. 




Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024
První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

První polovina nového týdne bude ve znamení zimního počasí

Po nejchladnějším víkendu od února i začátek nového týdne pokračuje v chladném rázu a ve znamení srážek, o víkendu by už ale mělo dorazit citelné oteplení.

22. 4. 2024