Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Hezké dny brzy skončí, příští víkend už přijde ryze podzimní počasí

20. 9. 2020 | Poslední aktualizace: 00:00 20. 9. 2020 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Výrazně se počasí zkazí v pátek, čekáme déšť i prudké ochlazení Hezké dny brzy skončí, příští víkend už přijde ryze podzimní počasí Zdroj fotografie: 123rf

Česko si dál užívá krásného slunečného počasí, i když denní teploty už nejsou tak vysoké jako ještě před pár dny. Do úterý vydrží aktuální téměř letní idylka beze změny - naopak denní teploty v pondělí a úterý budou ještě o něco vyšší než o víkendu a při téměř bezoblačné obloze vystoupí v pondělí až na 24 °C a v úterý budou dosahovat na letních 25 °C. Pravděpodobně půjde o poslední letní den roku. 

Ve středu přijde první předzvěst toho, že se počasí zhorší, protože se zvětší oblačnost a objeví se první přeháňky. Nepůjde ještě o nějaký trvalý déšť a denní teploty zatím vydrží na solidních 20/24 °C. Podobně vypadá i čtvrtek, ten by měl být nejspíše ještě zase úplně beze srážek a teploty se snad udrží na středečních hodnotách nad 20 °C. Razantní zhoršení počasí tak přijde až v pátek.  Ten bude zřejmě velice deštivý a výrazně se při něm ochladí. Na studené frontě už čekáme maxima jen 14/18 °C. Páteční předpověď se však může výrazněji změnit, pokud by se studená fronta třeba opozdila.

Příští prodloužený víkend už bude úplně o jiném počasí než jsme si teď zvykli. Sobota bude asi dost deštivá, v neděli a o svátečním pondělí už čekáme srážek méně, spíše jen přeháňky při proměnlivé (spíše větší) oblačnosti. Teploty se razantně sníží, budou se pohybovat maximálně okolo 15 °C, spíše však ještě níže. Nepřekvapilo by nás, kdyby maxima o těchto volných dnech i v nižších polohách zůstala jen někde na 12 °C! Na úplném konci září by to již nebylo nic překvapivého. Vrátí se na začátku října ještě babí léto? To je docela možné, ale slíbit to ještě nyní nejde.

Podívejte se na dlouhodobou předpověď počasí.



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024